שלח לחבר
דף הבית > חדשות משפטיות > בעל רשת חברות זרות ששימשו לסחר באיברים הורשע בעבירות מס בסכומי עתק

חדשות

בעל רשת חברות זרות ששימשו לסחר באיברים הורשע בעבירות מס בסכומי עתק , צילום: צילום: Getty images Israel
בעל רשת חברות זרות ששימשו לסחר באיברים הורשע בעבירות מס בסכומי עתק
01/11/2015, עו"ד אורי ישראל פז

ביהמ"ש הרשיע את יעקב דיין וחברת עד-על אחזקות שבניהולו בעבירות מס בסכומי עתק של כ-120 מיליון שקל. החברה הפעילה רשת של מתווכי משנה שפרסמו מודעות בשפה הרוסית בעיתונים בישראל ואיתרו עולים חדשים שהביעו נכונות למכור כליה תמורת תשלום של 20-25 אלף דולר

בית משפט השלום בתל אביב הרשיע הבוקר (א', 1.11) את חברת עד-על אחזקות בע"מ ומנהלה יעקב דיין בעבירות מס הכנסה ומע"מ, שימוש במרמה עורמה ותחבולה ועבירות נוספות. דיין, באמצעות החברה שניהל, השתמש ברשת מורכבת של חברות זרות שהקים, אותן הציג במרמה כספקיות ובאמצעותן התקשר בהסכמים לסחר באיברים, תוך הסוואת פעילותו כמנהל ארגון להשתלת איברי גוף משך שנים ארוכות. במסגרת זו ביצע דיין עבירות מס חמורות בסכומי עתק של כ-120 מיליון שקל.

 

לקבלת עדכוני חדשות, פסיקה וחקיקה ישירות למייל, לחץ כאן

 

לפי כתב האישום, דיין (57) עסק בין השנים 1999 ל-2007 בתיווך בין אנשים הזקוקים להשתלת כליה לבין אנשים המעוניינים למכור כליה מגופם תמורת תשלום כספי. דיין אירגן, באמצעות חברת עד-על אחזקות שבבעלותו, את ניתוחי קצירת הכליות ממוכרי הכליות ואת ניתוחי השתלת הכליות במושתלים, שבוצעו בבתי חולים בחוץ לארץ.

החברה הפעילה רשת של מתווכי משנה שקיבלו בין 35 ל-40 אלף דולר עבור כל כליה. מתווכי המשנה פרסמו בין היתר מודעות בשפה הרוסית בעיתונים בישראל ואיתרו עולים חדשים שהביעו נכונות למכור את כלייתם תמורת תשלום שנע בין 20 ל-25 אלף דולר.

החברה קיבלה תשלומים עבור הכליה ועבור ארגון ניתוח קצירת הכליה וניתוח השתלת הכליה בגופם. התשלום התקבל לידי דיין והחברה מחולים שההשתלות שלהם מומנו על ידי משרד הביטחון, קופות החולים, חברות הביטוח, עמותות שונות או ממימון פרטי של המושתלים.

הפרקליטות טענה בכתב האישום כי דיין הפעיל רשת של חברות זרות בארצות כמו קפריסין, דבלין, פיליפינים וניו-ג'רזי, כדי להסתיר את היקף הפעילות העסקית ולהתחמק מתשלומי מס. דיין הציג את החברות הזרות כספקיות שירותים וכמי שמקבלות את ההכנסות מהשירותים, הפיק בשמן חשבוניות והתקשר עמן ובאמצעותן בהסכמים.

עוד נטען בכתב האישום כי בשנים 2001-2006 חברת עד-אל קיבלה ממשרד הביטחון סך מצטבר של כ-40 מיליון שקל עבור שירותיהם, ואילו בשנים 1999-2001 קיבלה החברה ממשרד הביטחון סך מצטבר של עוד כ-7.5 מיליון שקל. בשנים אלה החברה הגישה דו"חות כספיים כוזבים, לפיהם הסכומים המופקים מועברים לכאורה לידי החברות הזרות. בדוחות נטען כי החברה משמשת רק כ"נציגה" שלהן בארץ וכ"צינור" להעברת הכספים. נוסף לכך, בשנים 1999-2007 החברה קיבלה מלקוחות פרטיים סך מצטבר של לפחות 70.5 מיליון שקל. כדי להתחמק ממס הושמטו, למעט מקרים ספורים, הכנסות אלה מהדוחות הכספיים השנתיים שהוגשו.

לדיין ולחברת עד-אל מיוחסות עבירות לפי פקודת מס הכנסה של שימוש במרמה, עורמה ותחבולה, השמטת הכנסות מדו"ח, מסירת אימרה או תרשומת כוזבת בדו"ח, הכנה וקיום של פנקסי חשבונות ורשומות כוזבים, מתן תשובה כוזבת וכן מסירת תרשומת כוזבת בדוח למע"מ. 

נוסף לכך, דיין הואשם גם בהדחה בחקירה והפרעה בשעת מילוי תפקיד. מכתב האישום עולה כי הוא ביקש ממזכירתו לומר לחוקרי מס הכנסה כי תיקי הלקוחות אינם נמצאים במשרדי החברה וכי הם מועברים לחו"ל. המזכירה נענתה תחילה לבקשת דיין, ולאחר מכן חזרה בה.

עו"ד לואי עיאדאת, שניהלה את התביעה מטעם פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), מסרה בתגובה להכרעת הדין כי "הרשעתו של דיין מוכיחה כי מעלימי מס שיטתיים בכל תחום עיסוק לא יוכלו לחמוק ממערכת המשפט בעזרת מבנים תאגידיים מתוחכמים, חברות קש ומקלטי מס ברחבי העולם".

 

לקריאה נוספת, ראו:

 

כתב אישום: סוחר איברים לא שילם מס הכנסה על כ-120 מיליון שקל

 

גבר ואישה ששימשו מתווכים בסחר באיברים להשתלה נידונו למאסר על תנאי

 

השופט יוסף אלון: יכול להיות שהחוק האוסר על סחר באיברים הוא מופרז

הרשמה לניוזלטר
באפשרותכם להירשם לניוזלטר תקדין ולהתעדכן באופן יומי בחדשות המשפטיות החמות ביותר, בתקצירי פסקי הדין החשובים ביותר שניתנו לאחרונה, בעידכוני החקיקה ובעוד מידע חשוב. כל שעליכם לעשות הוא להקליד את כתובת הדוא"ל שלכם ותקבלו את הניוזלטר לתיבת הדואר שלכם.
הרשם עכשיו
תקדין
/HashavimCmsFiles/images/banners/banner-commit2022.jpg
17 | S:21
קומיט וכל טופס במתנה