שלח לחבר
דף הבית > חדשות משפטיות > האם יש סיכוי לגירושין בהסכמה? אם כן, כיצד?

חדשות

האם יש סיכוי לגירושין בהסכמה? אם כן, כיצד?, צילום: עו"ד שירי זיידמן
האם יש סיכוי לגירושין בהסכמה? אם כן, כיצד?
20/01/2015, עו"ד שירי זיידמן
התשובה החד משמעית לשאלה היא כן

התשובה החד משמעית לשאלה היא כן! במאמר זה אפרט מה הם השלבים לקראת כניסה להליך גירושין בהסכמה וכיצד מנהלים זאת בצורה הנכונה ביותר.

ההחלטה על פרידה/גירושין

ההחלטה על פרידה/גירושין יכולה להגיע מכוונו של אחד מבני הזוג או על ידי שני בני הזוג.

כך או כך, ההגעה להחלטה חשובה לאין שיעור מכמה סיבות:

א.      מעבר תודעתי על הכניסה להליך הגירושין – ההחלטה עצמה הינה מאוד קשה. גם אם היא נכפית על צד אחד וגם כאשר היא מגיעה מתוך הכרה מלאה וברורה כי הנכם מעוניינים להתגרש. כאשר הצדדים מחליטים על סיום מערכת היחסים, כפי אשר הכירו עד היום והעברת התא המשפחתי הקיים להרכב משפחתי מסוג אחר – יש חשיבות עליונה לשינוי תודעה. אין זה אומר כי שינוי תודעתי לוקח יום-יומיים. מאוד תלוי בנפשות הפועלות (בבני הזוג, כמובן). אך מגמת השינוי מתחילה והיא חשובה להתמדה בהחלטה הראשונה להתגרש ומכניסה נכון את בני הזוג למסלול של גירושין בהסכמה.

ב.      הערכות מוקדמת – יש להיערך נכון לקראת הליכי הגירושין בהסכמה. כאשר בני הזוג נערכים באמצעות ידע (אינטרנט יכול להוביל לידע רב בנושא הגירושין), מימון, יידוע חברים/בני משפחה/ילדים – הערכות זו נותנת גם לצדדים גושפנקא נוספת להחלטה להתגרש בהסכמה. כמו כן יש לבחון אפשרויות של מגורים של כל אחד מבני הזוג/הפרדת חשבונות בנק וזאת תוך ראייה עתידית, במידה וישנן ילדים, כיצד רואה כל צד את הקשר היום יומי עם ילדיו.

תקשורת בין בני הזוג והחלפת מידע/רצונות – על מנת להגיע להליך של גירושין בהסכמה, תקשורת בין בני הזוג היא אחת הנקודות אשר בלעדיה לא יהיה סיכוי להליך כזה. התקשורת אמורה להיות מבוססת בעיקר על הסכמות הדדיות לגבי נושאי הפרדה רכושית, מזונות, הסדרי ראייה ועוד.

ההחלטה על דרך פעולת הליך הגירושין בהסכמה – מה היא הדרך הרצויה ביותר?

לאחר קבלת ההחלטה, יש לבחור את דרך הפעולה הרצוי לבני הזוג וזאת על מנת להתגרש בפועל.

ברמת העיקרון ישנן שתי דרכים אשר באמצעותן ניתן להתגרש :

1.      הסכם גירושין

2.      תביעות

כאשר רוצים להגיע למצב של גירושין בהסכמה, ברוח טובה (כמה שניתן) יש לבחור בדרך של הסכם גירושין. עריכת הסכם כזה צריכה להיות ע"י עורך דין המבין בדיני משפחה ובעל נסיון בתחום עריכת הסכמים.

באם יבחרו בני הזוג בתביעות, סיכוי רב ביותר כי התקשורת, אשר ניסו בני הזוג לבנות בעקבות ההחלטה על הגירושין – תקשורת זו תפגע מטבע הדברים. כמו כן, דעתי היא כי תביעות בבתי המשפט , בסופו של יום, מובילים, לרוב, לתוצאה דומה אשר היו מגיעים בני הזוג במסגרת הליך של הסכם גירושין.

יש לזכור כי אמון הוא דבר החשוב ביותר במסגרת הליכי גירושין בהסכמה – במידה ואחד מבני הזוג חושש/חושד כי אין הצד השני מגלה את כל האמת, אינו "חושף את קלפיו" לשם ההגעה לגירושין בהסכמה – תהיה זו בעיה חמורה ביותר להמשיך הליך של גירושין בהסכמת הצדדים.

עריכת הסכם גירושין בין הצדדים – כיצד עושים זאת?

ישנן מספר נקודות חשובות נוספות בעת עריכת הסכם הגירושין:

עריכת ההסכם עצמו יכולה להמשך זמן רב, יש לשים לב כי כל הנקודות החשובות, כפי שיפורטו בפסקה הבאה, יכנסו לתוך הסכם זה. לא להשאיר קצוות פתוחים. להגיע להסכם גירושין צריך מתוך שלמות כי אכן הבאת לתוך ההסכם את עצמך, רצונותיך, רצון הילדים תוך חשיבה נכונה על העתיד שיבוא.

לשים אגו בצד. לעיתים הכניסה לתוך הליך הגירושין באה עם לא מעט פגיעות מצד אחד או שני הצדדים, אפילו רגשות כעס וכיוצ"ב – אם רוצים להגיע להסכם גירושין מבלי להכנס לתביעות כלל, החובה על בני הזוג להיות מגויסים להליך תוך שימת האגו וכל רגש אחר אשר עלול להפריע בהליך, בצד.

יש לשים לב כי נושאים כגון: מזונות, הסדרי ראייה/משמורת, רכוש, גט – נושאים אלו ינוסחו נכון ויכילו את כל הפרטים המתאימים לשני הצדדים.

אישור ההסכם בבית משפט - הסכם גירושין ערוך ומוכן כהלכה, לאחר והצדדים מבינים את תוכנו, חתמו עליו, יכול להיות ומאושר כפסק דין הן בבית משפט לענייני משפחה והן בבית הדין הדתי. יש לא מעט זוגות אשר אינם מאשרים את הסכם הגירושין ואך ורק חותמים בפני עורך דין ו/או נוטריון. ישנה חשיבות גדולה מאוד להסכם גירושין אשר יאושר כפסק דין בבית משפט. כאשר מדובר בפסק דין, במידה ואחד הצדדים אינו עומד בהסכם, ניתן לפנות, במידה ומדובר במזונות ללשכת הוצאה לפועל ובמידה ומדובר בשאר הרכיבים לבית המשפט היכן ואושר

ההסכם כפסק דין, על מנת להטיל סנקציות על הצד המפר.

האם ניתן לנהל הליך גירושין בהסכמה לבד?

ברמת העיקרון ניתן לעשות זאת לבד אבל יש בכך סיכון גדול מאוד. כאשר מדובר בנקודות כל כך חשובות, כגון: מזונות ילדים, רכוש, הסדרי ראייה – יש הכרח כי על המקהלה ינצח עורך דין המבין היטב בתחום ובעל ניסיון וייתן את העצות/הרעיונות הטובים ביותר לשני בני הזוג.

יש להדגיש כי כאשר מדובר בגירושין בהסכמה – אין זה אומר עורך דין אחד לשני בני הזוג. ניתן בהחלט כי כל אחד מהצדדים ייוועץ עם עו"ד מטעמו אך חשוב להדגיש כי ישנה חשיבות גדולה כי אותו/אותה עו"ד תהיה "באותו ראש" של בן/בת הזוג והכוונה ניהול הליך הגירושין בהסכמה. אם הנכם מגיעים לעו"ד אשר דוגל במלחמה וניהול תביעות –מן הסתם אותו עו"ד לא יתאים להליך מסוג זה.

כמו כן, ישנה חשיבות אף ללווי של עורך דין בעת אישור ההסכם בבית המשפט. לרוב מדובר בבני זוג אשר להם זו הפעם הראשונה בפני ערכאה משפטית. דמות, כגון עורך דין, יכולה להפיג את החששות/התהיות/השאלות בעת אישור ההסכם. 

סיכום

גירושין בהסכמה בהחלט אפשריים ואף רצויים. ניהול ההליך לקראת גירושין מסוג זה, תוך ייעוץ וליווי של עורך דין המבין בדיני משפחה ובעל ניסיון בניהול הליך הגירושין תוך הסכמות של בני הזוג, יכול להוביל אותם, בדרך הנכונה, המקצועית והראויה והמתאימה ביותר לקראת סיום אמנם של התא המשפחתי כפי שהכירו ולהתחלה של חיים חדשים ואף פרק ב' וזאת במהרה.

הרשמה לניוזלטר
באפשרותכם להירשם לניוזלטר תקדין ולהתעדכן באופן יומי בחדשות המשפטיות החמות ביותר, בתקצירי פסקי הדין החשובים ביותר שניתנו לאחרונה, בעידכוני החקיקה ובעוד מידע חשוב. כל שעליכם לעשות הוא להקליד את כתובת הדוא"ל שלכם ותקבלו את הניוזלטר לתיבת הדואר שלכם.
הרשם עכשיו
תקדין
/HashavimCmsFiles/images/banners/banner-commit2022.jpg
17 | S:96
קומיט וכל טופס במתנה