צו תכנון משק החלב (קביעת היקף הייצור המקומי הכולל לשנת 2025), התשפ"ה-2024
חוק תכנון משק החלב, התשע"א-2011 מסדיר באופן כולל ומקיף את ענף החלב, בשל מאפייניו הייחודיים. מטרות החוק הן לפתח, לייעל ולבסס את משק החלב בישראל, תוך הבטחת איכות ובטיחות ייצור החלב ושיווקו, וכן אבטחת אספקה סדירה של חלב ומוצריו, תוך שמירה על מחירים נאותים ליצרנים ולציבור, ותנאים הולמים לפעילות המחלבות.
סעיף 4(א) לחוק קובע כי על שר החקלאות וביטחון המזון לקבוע מידי שנה את היקף הייצור המקומי הכולל לאותה שנה, לפי היקף הצריכה הצפוי. בהתאם, מוצע לקבוע כי היקף הייצור המקומי הכולל לשנת 2025 יהיה כמפורט להלן:
(1) חלב בקר: 1,584.14 מיליון ליטרים;
(2) חלב כבשים: 13.15 מיליון ליטרים;
(3) חלב עיזים: 17.2 מיליון ליטרים.
טיוטת צו מטעם משרד החקלאות וביטחון המזון:
|
|
|
בתוקף סמכותי לפי סעיף 4(א) לחוק תכנון משק החלב, התשע"א-2011[1], אני מצווה לאמור: |
|
|
|
|
|
היקף הייצור המקומי הכולל |
1. |
היקף הייצור המקומי הכולל לשנת 2025 יהיה כמפורט להלן: |
|
|
|
(1) חלב בקר: 1,584.14 מיליון ליטרים; |
|
|
|
(2) חלב כבשים: 13.15 מיליון ליטרים; |
|
|
|
(3) חלב עיזים: 17.2 מיליון ליטרים. |
___ ב________ התשפ"ה (___ ב________ 2024)
(חמ 3-4362)
__________________
ח"כ אבי דיכטר
שר החקלאות וביטחון המזון
דברי הסבר
חוק תכנון משק החלב, התשע"א-2011 מסדיר באופן כולל ומקיף את ענף החלב.
סעיף 4(א) לחוק קובע כי על שר החקלאות וביטחון המזון לקבוע מידי שנה את היקף הייצור המקומי הכולל לאותה שנה, לפי היקף הצריכה הצפוי.
בהתאם להמלצות מועצת החלב וגורמי המקצוע במשרד מוצע לקבוע כי היקף הייצור המקומי הכולל לשנת 2025 של חלב בקר וחלב כבשים יישאר ללא שינוי ביחס לשנה קודמת, ובנוגע לחלב עיזים מוצע להפחית את היקף הייצור הכולל ב-5 מיליון ליטרים ביחס לשנת 2024, לנוכח היקף הדרישה לחלב זה.