| 1. | הגדרות |
| 2. | ייצור בשר טחון חי מתובל |
| 3. | תערובת ובשר טחון חי מתובל לא טריים |
| 4. | סימון תערובת |
| 5. | הוראות לייצור בשר טחון חי מתובל |
| 6. | הטמפרטורה להחסנת בשר טחון חי מתובל |
| 7. | הטמפרטורה בחדרי העבודה |
| 8. | איסור שימוש בשקי עטיפה |
| 9. | תהליך הייצור |
| 10. | החזקת בשר טחון |
| 11. | כלי ייצור ואבזרים |
| 12. | השריית בשר במים לצרכי הכשרה |
| 13. | הדחת בשר |
| 14. | איסור שימוש בצבע |
| 15. | משקל יחידות בשר טחון חי מתובל |
| 16. | אריזה |
| 17. | שיווק וסימון |
| 17א. | בשר בקר טחון חי מתובל שאינו קפוא |
| 18. | הדפסת השקיק |
| 19. | צבע אריזת בשר טחון חי מתובל המכיל חלבון מן הצומח |
| 20. | חמרים אסורים |
| 21. | שמירה על תנאים תברואיים |
| 22. | איסור סימון במלה "ייצוא" |
| 23. | הסדרת הסחר |
| 24. | שיטות בדיקה |
| 25. | החזקת חמרי אריזה |
| 26. | סייג |
| 27. | מתן התר וביטולו |
| 28. | שמירת דינים |
| 29. | תחילה |
| 30. | ביטול |
| 31. | השם |
| תוספת |
צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (בשר טחון חי מתובל), התשל"ו-1975 1 |
| 1. בצו זה - |
| 6. לא יחזיק יצרן או סוחר בשר טחון חי מתובל ולא יחסין אותו אלא בטמפרטורה שאינה עולה על מינוס 18 מעלות צלזיוס. |
| 7. בשעת ייצור בשר טחון חי מתובל לא תעלה הטמפרטורה בחדרי העבודה על 16 מעלות צלזיוס. |
| 8. לא ישתמש יצרן בשקי עטיפה של בשר קפוא בעת ייצור בשר טחון חי מתובל לצורך כלשהו. |
| 9. (א) לא ייצר אדם בשר טחון חי מתובל אלא בתהליך אחד רצוף; (ב) היתה הפסקה בפעולות הייצור שארכה למעלה משעה אחת, יועבר הבשר למיתקן קירור שבו הטמפרטורה לא תעלה על 2 מעלות צלזיוס. |
| 11. לא ייצר אדם בשר טחון חי מתובל אלא בכלים ואבזרים נקיים, מחוטים ובלתי פגומים העשויים מחומר שאינו עלול להזיק לבריאות. |
| 12. (א) לא ישרה אדם בשר המיועד לטחינה במים אלא לצרכי הכשרה בלבד; (ב) טמפרטורת המים לצרכי הכשרה לא תעלה על 7 מעלות צלזיוס. |
| 13. לא ידיח אדם בשר שנמלח אלא בדרכים האלה: (1) הטבלתו במים זורמים שהטמפרטורה שלהם אינה עולה על 7 מעלות צלזיוס; (2) שטיפתו שלוש פעמים במים כשהוא תלוי על וו. |
| 14. לא ישתמש יצרן בצבע בייצור בשר טחון חי מתובל. |
| 17א. (תיקון התשס"ו) (א) על אף האמור בסעיפים 2(ג), 3, 5(א)(3), 6 ו–17, רשאי יצרן בעל היתר על פי תקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים), התשנ"ג-1993, לייצר, להוביל, לשווק ולאחסן בשר בקר טחון חי מתובל שאינו קפוא, ובלבד שקיבל אישור מאת מנהל שירותי המזון והתזונה במשרד הבריאות או מאת מי שהוא הסמיכו, בכתב, לענין סעיף זה ((להלן - מנהל השירות), ובהתאם לתנאי האישור, לרבות לענין חומרי גלם, קיום פיקוח וטרינרי, בדיקות מעבדה, דרישות ייצור, סימון, הובלה, סחר, אחסון ושיווק; ואולם רשאי מנהל השירות להתנות תנאים שבהתקיימם יהיה מותר לטחון בשר בקר במקום לצורך מכירתו ישירות לצרכן. (ב) לא יחזיק אדם בשר טחון חי מתובל שאינו קפוא אלא אם כן קוימו לגביו הוראות סעיף זה; בשר טחון חי מתובל שאינו קפוא שלא קוימו לגביו הוראות סעיף זה, יראו כבשר שאינו ראוי למאכל אדם. |
| 18. לא ישתמש יצרן בשקיק לאריזת בשר טחון חי מתובל כאשר ההדפסה עליו עלולה לחדור לתערובת. |
| 22. לא יסמן אדם בשר טחון חי מתובל במלים "יצוא" או "סחורת יצוא" או "איכות יצוא" או "טיב יצוא" או כיוצא באלה. |
| 23. (א) לא יקבל סוחר בשר טחון חי מתובל לרשותו, לא יחזיקו ולא יעבירו, אלא אם הוא מיוצר, ארוז ומסומן בהתאם להוראות צו זה. (ב) לא יפתח אדם חבילת בשר טחון אחרי סגירתה אלא לשם צריכה. |
| 25. לא יחזיק יצרן במפעלו חומר אריזה מסומן בשם שאינו שמו של אותו יצרן או שאינו מסומן בהתאם להוראות צו זה. |
| 26. על אף האמור בסעיף 25 רשאי יצרן להחזיק במפעלו חומר אריזה שצויין עליו שמו של אדם אחר, אם אותו אדם הוא בעל התר לפי סעיף 3(ב) לצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (סימון מוצרים), התש"י-1950 (להלן - צו סימון מוצרים). |
| 27. מתן התר לפי צו זה, סירוב לתיתו, קביעת תנאים לנתינתו, התלייתו או ביטולו, מסורים לשיקול דעתו של המנהל. |
| 28. האמור בצו זה אינו בא לגרוע מכל דין אחר; היתה סתירה בין הוראות צו זה והוראות צו סימון מוצרים יחולו הוראות צו זה. |
| 29. תחילתו של צו זה היא בתום 14 יום מיום פרסומו. |
| 30. צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (המבורגר), התש"ל-1970 - בטל. |
| 31. לצו זה ייקרא "צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (בשר טחון חי מתובל), התשל"ו-1975". (סעיפים 5 ו–21) 1. שומן. 2. מלח למאכל כמשמעותו בתקן ישראלי ת"י 411 שהוכרז כתקן רשמי 411 - סיון התשל"ג - יוני 1973 (מלח למזון), התשל"ה-1974. 3. חומצה אסקורבית וחומצה איזו–אסקורבית. 4. סכרוזה, גלוקוזה, דקסטרוזה. 5. תבלין. 6. פוספטים המיועדים למוצרי בשר. 7. חלבון מן הצומח. ז' בתשרי התשל"ו (12 בספטמבר 1975)
|