| 1. | פירושים |
| 2. | הסדרת ההעברה |
| 3. | תיאור וסימון המוצר |
| 4. | תבואות |
| 4א. | סימון ביצי יבוא |
| 5. | אורזים |
| 6. | הדבקת סימן |
| 7. | סימן מזוייף |
| 8. | הסרת סימני תיאור |
| 9. | איסור מכירה בלי תוית |
| 10. | החזקה למכירה |
| 12. | חלות |
| 13. | ביטול |
| 14. | תחילת תוקף |
| 14א. | אי תחולה |
| 15. | השם |
| 1. | תיאור המוצר |
| 1א. | ציון כמות המוצר |
| 2. | שם המוצר |
| 3. | שם וכתובת היצרן |
| 4. | פירוט חמרי היסוד |
| 5. | כמות המוצר |
| 6. | סימון מוצרים |
| 6א. | סייג לגבי מוצר מיובא |
| 6ב. | סימון מוצר מיובא לאירוע מיוחד |
| 7. | תיאור מוצרי בשר |
| 8. | סימון מוצרי בשר |
| 9. | תיאור מוצרי דגים |
צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (סימון מוצרים), התש"י-1950 1בתוקף סמכותי לפי הסעיפים 4 ו–6 לפקודת הפיקוח על המזונות, 1942, ותקנה 3א לתקנות ההגנה (מניעת רווחים מופקעים), 1944, אני מצווה לאמור: |
| 5. אדם העוסק באריזת מצרך יגיש למפקח במשרדו הראשי, תוך 30 יום מיום פרסום צו זה, דין וחשבון שיכיל את המצרכים שהוא אורז וכן את המחיר הסיטוני ואת המחיר הקמעוני של כל מצרך במיכל. |
| 6. לא ידפיס אדם - מלבד היצרן או היבואן של אותו מוצר - כל דפוס על מיכל המכיל מוצר ולא ידביק ולא יחבר, ולא יצרף אליו תוית, הטבעה או סימן אחר. |
| 8. לא ישנה אדם, פרט לצרכן, ולא יחליף, ולא ישחית, ולא יקלקל, ולא יסיר, ולא ימחוק כל הדפסה, תוית או פרט המצויים על מיכל. |
| 10. אדם המחזיק מוצר במקום עסקו או באחד ממקומות עסקו, או בכמות או במסיבות שאינן שכיחות בשימוש לצורך עצמו - רואים אותו כמחזיקו למכירה, אם לא הוכיח את ההיפך. |
| 11. (בוטל). |
| 12. האמור בצו זה אינו בא למעט מכוחם של כל פקודה, צו או תקנות הנוגעים לסימון מוצרים. |
| 13. צווים אלה בטלים - (א) צו הפיקוח על המזונות (קמח) (סימון בתוית), 1946. (ב) צו הפיקוח על המזונות (נקניקים ומוצרי בשר), 1944. |
| 14. תקפו של צו זה לגבי הוצאה למכירה של מוצרים במיכל על ידי יצרן, או יבואן, או לגבי מצרכים הנמצאים ביום פרסום צו זה ברשומות, במלאי של סוחר, הוא מיום י"ג בניסן תש"י (31 במרס 1950). |
| 14א. (תיקון התשמ"ג) אין הוראות צו זה חלות על מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונית כמפורט בתקן ישראלי ת"י 1145 - תמוז התשמ"ב (יולי 1982) - סימון מזון ארוז מראש. |
| 15. לצו זה ייקרא "צו סימון מוצרים, התש"י-1950". |
(תיקון התשל"ד)
|
| 1. תיאור המוצר [תיקון התשכ"ד (מס' 2)] |
| 1א. ציון כמות המוצר [תיקונים: התשט"ז, התשכ"ד (מס' 2)] |
| 2. שם המוצר |
| 3. שם וכתובת היצרן [תיקון התשכ"ד (מס' 2)] |
| 5. כמות המוצר [תיקונים: התשכ"ד (מס' 2), התשמ"ג] (ב) (1) הכמות תצויין ביחידות או במשקל או במידת נפח סטנדרטית לפי פקודת המשקלות והמידות, 1947, שבהם נהוג ומקובל לציין כמותו של אותו מוצר מסויים ולא תכלול את משקל המיכל או האריזה או העטיפה. (2) בוטלה. (ג) לא היה בציון היחידות כדי לתאר במידה מספקת את כמות המוצר במיכל יוסיפו על הציון גם את יחידות המשקל או הנפח. (ד) בציון יחידות המשקל או הנפח של המוצר, יפורש קודם מספר היחידות הגדולות ואחריו מספר היחידות הקטנות, שבר עשרוני יושלם עד שתי ספרות בלבד. (ה) היה המוצר עשוי בתנאי מסחר או שיווק רגילים לפחות במשקלו בגלל החסנתו או הצגתו למכירה - תצויין הכמות הפחותה ביותר שיש לשערה. הוראה זו לא תחול על מוצר מזון ארוז מראש כמפורט בתקן ישראלי ת"י 1059 - שבט התש"ם (ינואר 1980) - סבולת המשקל וסבולת הנפח של מוצרי מזון ארוזים מראש. |
| 6א. סייג לגבי מוצר מיובא (תיקון התשל"ז) |
| 7. תיאור מוצרי בשר |
| 8. סימון מוצרי בשר |
| 8א. |