תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (דיגום משלוחי מזון רגיש לבדיקות מעבדה בתחנת הסגר), התש"ף-2020 1בתוקף סמכותי לפי סעיפים 54(ב), 116(2)(ב), (6), (8) ו-(9) ו-312(א) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), ובהתייעצות עם שר הכלכלה והתעשייה, אני מתקין תקנות אלה: |
| 1. בתקנות אלה - |
| 9. מצא מפקח כי לא ניתן לבצע דיגום של מוצר מזון בתחנת ההסגר לבדיקות מעבדה בישראל לפי תקנות אלה, מטעמי אריזת המוצר או מטעמי הנגישות למוצר, יידגם המוצר במחסן היבואן. |
| 10. תקנות אלה לא יחולו על המזונות המנויים בתוספת הרביעית. |
| 11. תקנות אלה יחולו על בקשה לקבלת תעודת שחרור של משלוח שהוגשה ביום תחילתן או לאחריו. |
| 12. אין בתקנות אלה כדי לגרוע מהוראות בדבר ייבוא מזון ושחרורו מתחנת הסגר הקבועות בחקיקת המזון שאינן נוגעות לדיגום בתחנת הסגר לבדיקות מעבדה בישראל של משלוחי מזון רגיש המפורט בתוספות הראשונה, השנייה והשלישית. (ההגדרה "מוצר חלב בהסדר" בתקנה 1 ותקנה 12) רשימת מוצרי חלב בהסדר (1) חלב ומשקאות על בסיס חלב; (2) מוצרי חלב מותססים העוברים הקרשה בעזרת אנזימים; (3) חלב מרוכז ומוצרים מקבילים; (4) שמנת, קצפת ודומיהן; (5) אבקת חלב, אבקת שמנת ומוצרים מקבילים; (6) גבינות ומוצרים מקבילים; (7) קינוחים על בסיס חלב כדוגמת יוגורטים וגלידות; (8) מי גבינה ומוצרי מי גבינה; (9) חמאה וממרחי חמאה בתוספת שומן צמחי. (ההגדרה "מזון רגיש בהסדר" בתקנה 1 ותקנה 12) רשימת מזון רגיש בהסדר שיידגם אחת לשישה חודשים (1) שימורי בשר ומוצריו; (2) שימורי דגים ושימורי מוצרי דגים כולל רכיכות, סרטנים ובעלי חיים מקבוצת האכינודרמים (קיפודי ים, מלפפוני ים וכו'); (3) ביצים ומוצריהן; (4) דבש ומוצריו; (5) מוצרים המכילים ג'לטין או קולגן או את שניהם; (6) שימורי מזון בעלי חמיצות נמוכה (PH > 4.5); (7) מוצרי מזון שיש לאחסנם, להחזיקם או להובילם בטמפרטורה מבוקרת או בטמפרטורה מוגדרת, כהגדרתם בחוק, ובלבד שהטמפרטורה נמוכה מ-8 מעלות צלזיוס, למעט חמאה וממרחי חמאה בתוספת שומן צמחי; (8) מזונות המיועדים לשמש תחליף לדיאטה היומית, כולה או חלקה, ובכלל זה פורמולות או תוספי תזונה לספורטאים; (9) תוסף תזונה כהגדרתו בחוק; (10) ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו לשימוש כרכיב תזונתי בתעשיית המזון; (11) פטריות או תערובותיהן כולל מוצרים שבהם פטרייה היא רכיב עיקרי; (12) מיקרואורגניזמים לשימוש בתעשיית המזון או כמוצר מוגמר; (13) מי שתייה מבוקבקים, מים מינרליים ומשקאות על בסיס מים מינרליים; (14) צבעי מאכל המיועדים לשיווק קמעונאי. (תקנות 2, 7, 8 ו-12) רשימת מזונות רגישים שיידגמו אחת לשלושה חודשים (תקנה 10) (1) בשר ומוצריו, למעט שימורי בשר; (2) דגים ומוצרי דגים כולל רכיכות, סרטנים ובעלי חיים מקבוצת האכינודרמים, למעט שימורי דגים של כל אחד מהמפורטים לעיל; (3) מזונות המיועדים לצריכה של תינוקות ופעוטות כולל תרכובות מזון ומזונות משלימים המסומנים בייעוד כאמור; (4) מזון ייעודי כהגדרתו בחוק; (5) עלי צמח הגת בצורתם הטבעית המיועדים ללעיסה. י"ט באב התש"ף (9 באוגוסט 2020) יולי (יואל) אדלשטיין שר הבריאות |