| 1. | הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל |
| 2. | תחילה |
| תוספת |
צו הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל), התש"ף-2020 1בתוקף סמכותי לפי סעיף 321(ד) ו–(ו) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, אני מצווה לאמור: |
| 1. [תיקון התשפ"א (מס' 2)] |
| 2. תחילתו של צו זה ביום כ"ד בסיוון התש"ף (16 ביוני 2020). (סעיף 1(ב)) רשימת ההנחיות והוראות הנוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו–(ו) לחוק: 1. הנחיה מיום 21.6.11 - דרישות מפרט לתוספי מזון - מפרטים ע"פ חקיקת האיחוד האירופי https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24041211_27062011.pdf 2.2 הנחייה - סימון מזון המכיל אספארטאם - מיום י"ז בתמוז תשס"ג 17 ביולי 2003 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/44303.pdf 3. הנחייה - סימון תסחיב של גפרית דו–חמצנית ונגזרותיה מיום י"ז בחשון תשס"ג (23/10/02) https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/so2.pdf 4. שימוש בעלי "צמח הגת" הנחיה מיום 15/3/2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_26316613.pdf 5. דרישות לייבוא ג'לטין או קולגן מבקר ומוצרים המכילים רכיבים אלה סימוכין: מכתב בנושא 268433516 - וטרינריה מ–30/09/2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/270903616.pdf 6. נוהל לרישום מזון חדש (מספר הנוהל 004-08) בתוקף מיום: 19.02.06 https ://www .health .gov .il /hozer /Food 004-08.pdf 7. הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת הפרי pouteria Lucuma מיום כ"ד אלול התשע"ו, 27 בספטמבר 2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/271728116.pdf 8. הנחיית מזון חדש בנושא כיטין-גלוקן (Chitin -glucan ) שמקורו מהפטריה Aspergillus niger , מיום י"ג בתמוז תשע"ו, 19 ביולי 2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Chitin-glucan.pdf 9. הנחיה בנושא מזון חדש: אלפא-ציקלודקסטרין (? -cyclodextrin ) מיום ט"ז בטבת תשע"ו, 28 בדצמבר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/%CE%B1-cyclodextrin.pdf 10. הנחיית מזון חדש: האצה Lithothamnium corrallioides מיום ט"ז חשוון תשע"ו, 29 לאוקטובר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Lithothamnium_corrallioides.pdf 11. עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: פיטוסטרולים מיום ח' סיון תשע"ה, 26 למאי 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ phytosterol_26052015.pdf 12. הנחיה בנושא מזון חדש: סידן פחמתי אמורפי מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ ACC.PDF 13. הנחיה בנושא מזון חדש: סוכרומלט (SUCROMALT ) מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ SUCROMALT.PDF 14. הנחיה בנושא מזון חדש: סוכר פרח הקוקוס מיום ט' בניסן תשע"ד, 9 במרץ 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Cocos_nucifera.pdf 15. עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: תערובת מלחי מגנזיום, אשלגן ונתרן המופקת מים המלח מיום י"ד אייר תשע"ד, 14 למאי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ SALONA.PDF 16. הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת מיצוי פולי קפה ירוק מיום כ"ז חשון תשע"ד, 31 באוקטובר 2013 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ green_coffee.pdf 17. הנחיה בנושא מזון חדש: Sarcocornia fruticosa מיום כ"ד בתמוז תשע"ג, 2 ליולי 2013 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ sarcocornia_fruticosa.pdf 23. מפעלים ומתקנים לגזים לשימושי מזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_17284412_03042012.pdf 29. קבלת הסכמה מטעם שירות המזון הארצי ליבוא מזון ייעודי/מזון רפואי ושחרור מוצרים הנ"ל מתחנות הסגר, מיום 20 לדצמבר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_27130215.pdf 30. עדכון הוראות נוהל 05-007 "יבוא מזון רגיל - רישום מוקדם ושחרור מהנמל" מה–29.9.16 https://www.health.gov.il/hozer/Food_05-007.pdf 31. נוהל יבוא מזון: הנפקת אישור מוקדם ליבוא מזון רגיש ושחרורו (מספר הנוהל: 05-001) בתוקף מיום: 29.9.16 https://www.health.gov.il/hozer/food05-001.pdf 32. עדכון קווים מנחים לכמות מרבית של מתכות כבדות ובדיל במזון מיום 01.05.2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01022007.pdf 33. דרישות להכרה בגוף בקרה כמשמעו בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים) התשנ"ג 1993- https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_53510712.pdf 34. הנחיה מרכזת של דרישות מיקרוביולוגיות למוצרים שלהם אין מענה בחקיקה - סימוכין הנחיה מספר 271565516 מתאריך 29.09.2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ reg_271567416.pdf 35. דרישות לשם שחרור משלוח של תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל) בתחנת הסגר - מיום 19.10.15 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/45823416.pdf 36. דרישות הרכב ודרישות תזונתיות עבור תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל) - מיום 10.9.15 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/45825116.pdf 37. הנחיה בנושא: תנאים לייצור חלב נאקות ומוצריו מיום ז' באדר ב תשע"ד, 9 במרץ 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_17707214.pdf 38. הנחיות לגבי רישוי עסקים לייצור גלידה לרבות גלידריות https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_08032006.pdf 39. שימוש ברשמים וברישומים דיגיטליים (צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (איכות חלב) תשי"ח 1958 - כ"ג בכסלו תשס"ג, 28 בנובמבר 2002 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ digital.pdf 40. ריענון ההנחיה מיום 30.6.2008: שימוש בפוליאתילן גליקול (PEG ) כרכיב בתוספי תזונה ומוצרי מזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_52823212_29102012.pdf 41. הגבלות על שימוש של "אצות כחוליות - ירוקות" במזון מיום 1 במאי 2008 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_01052008.pdf 42. ריענון ההנחיה מיום 3.3.2008: שימוש של חלקי צמחים המוגדרים לתוספי תזונה ולחליטות בלבד במוצרי מזון אחרים https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_27042008_03032008.pdf 43. הנחיה לגבי שמן מזרעי הקנבוס תאריך הוצאת ההנחיה: 12.9.2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/13362713.pdf 44. הנחייה - תוספי תזונה המיועדים להחזרת מינרלים ונוזלים - עדכון מיום 27.3.18 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_15032015.pdf 45. עדכון ההנחיה מתאריך 3.4.2013 לגבי שימוש בתוספי מזון כרכיב "תזונתי" בתוספי תזונה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_12746513.pdf 46. הנחיות להגשת מידע להערכת בטייחות של צמח, פיטרייה, אצה או רכיב בתוסף תזונה 2.03.06 - עדכון 30/10/06 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/13487613.pdf 47. הנחיות לשימוש בביצים במוסדות האשפוז https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ eggs.pdf 48. הנחיות שירות המזון הארצי - חומרי טעם וריח - התשע"ה- 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24062015.pdf 49. חומר טעם וריח - קינין (Quinine ), מיום 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_02012005.pdf 50. שימוש בתמציות צמחים - Cananga odorata (cananga oil), Iris germanica (orris root) כחומרי טעם וריח מיום - 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_02012005_2.pdf 51. קווים מנחים לרמה מירבית של דיוקסינים ותרכובות PCBs במזון בישראל - מיום 22/3/2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/28280616.pdf 52. הנחייה בנושא רמות מותרות של מלמין ושל נגזרותיו במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_10429211_16052011.pdf 53. עדכון הנחיה בנושא רמות מותרות של תרכובות Polycyclic Aromatic (Hydrocarbons PAH's) https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_10428011_13032011.pdf 54. קווים מנחים להורדת רמת ה–PAH במוצרי מזון בזמן תהליכי עישון, מיום 27/1/08 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg27012008.pdf 55. קווים מנחים לרמות גבוליות של רדיונוקלידים במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24022005.pdf 56. הנחיה: שימוש בתו נושא היגד ללחם, חלות, לחמניות ופיתות מקמח מלא - עדכון 29/09/16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/57042712.pdf 57. הנחיה בדבר מוצרי מזון המכילים קפאין - מיום ה' בתשרי תשס"ה 20/9/2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ caffeine_20092004.pdf 58. עדכון תכשירי בקטריופג'ים המאושרים למזון - יולי 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_48223915_30062015.pdf 59. שימוש בבקטריופג'ים (נגיפים קוטלי חיידקים) במזון - אוגוסט 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/51457414.pdf 60. הנחיה לשימוש בתוספים למי דוודים להכנת קיטור הבא במגע במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_51865113.pdf 72. הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (בשר) מיום: 29.3.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_pacaging_meat.pdf 73. הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (דגים) מיום: 29.3.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_pacaging_fish.pdf 74. הנחיה: יצור מזון מן החי מוכן לאכילה ללא טיפול טרמי מלא מיום: 27.12.2009; מכתב מס' 278-08 מיום 30.12.2008; מכתב מס' 33076709 מתאריך 27.12.2009 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_termi.pdf 75. כללים לשמירת שרשרת הקירור ולמניעת הרעלות היסטמין בהובלה ובטיפול בדגים https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_25092006.pdf 76. הנדון: ביטול הנחיות בנושא בשר מיושן מכתב 27019416 מתאריך 27.9.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_28071997.pdf 77. הנדון: הנחיות לטיפול וייצור למכירה במקום, של בשר ובשר בעלי כנף, באטליזים או מחלקות אטליז במרכולים (פריטים 74. ג'-ד', 4.4 ב'-ה' לצו רישוי עסקים) https://www.health.gov.il/hozer/BZ05_2016.pdf 78. נוהל: "יבוא ווטרינריה - טיפול במשלוחי מזון מן החי מיבוא במעבר" (מספר הנוהל: 05-011) בתוקף מיום: 29/2/16 https://www.health.gov.il/hozer/food05-011.pdf 79. נוהל: יבוא וטרינריה - בתי קירור/מחסנים המשמשים לאחסון מוצרי מזון מן החי במעבר (מספר הנוהל: 05-012) בתוקף מיום: 01.01.2015 https://www.health.gov.il/hozer/Food05-012.pdf כ"ג בסיוון התש"ף (15 ביוני 2020) יולי (יואל) אדלשטיין שר הבריאות |