צו הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל), התש"ף-2020
|
|
|
בתוקף סמכותי לפי סעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו- 2015[1] (להלן – החוק) ובאישור וועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, אני מצווה לאמור: |
|
|
הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל |
1. |
(א) התקופות האמורות בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק מוארכות בזה בתקופה של שישה חודשים, עד יום א' בטבת התשפ"א (16 בדצמבר 2020). |
|
|
|
|
(ב) הנחיות והוראות נוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק מובאות בזה בתוספת. |
|
|
תחילה |
2. |
תחילתו של צו זה ביום כ"ד בסיוון התש"ף (16 ביוני 2020). |
|
|
|
|
תוספת (סעיף 1(ב)) רשימת ההנחיות והוראות הנוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק |
|
|
|
|
1. |
הנחיה מיום 21.6.11 – דרישות מפרט לתוספי מזון- מפרטים ע"פ חקיקת האיחוד האירופי https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_24041211_27062011.pdf |
|
|
|
2. |
הנחייה – סימון מזון המכיל אספארטאם – מיום י"ז בתמוז תשס"ג 17 ביולי 2003 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/44303.pdf |
|
|
|
3. |
הנחייה- סימון תסחיב של גפרית דו-חמצנית ונגזרותיה מיום י"ז בחשון תשס"ג (23/10/02) https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/so2.pdf |
|
|
|
4. |
שימוש בעלי "צמח הגת" הנחיה מיום 15/3/2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_26316613.pdf |
|
|
|
5. |
דרישות לייבוא ג'לטין או קולגן מבקר ומוצרים המכילים רכיבים אלה סימוכין: מכתב בנושא 268433516 – וטרינריה מ-30/09/2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/270903616.pdf |
|
|
|
6. |
נוהל לרישום מזון חדש (מספר הנוהל 004-08) בתוקף מיום: 19.02.06 https://www.health.gov.il/hozer/Food004-08.pdf |
|
|
|
7. |
הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת הפרי pouteria Lucuma מיום כ"ד אלול התשע"ו, 27 בספטמבר 2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/271728116.pdf |
|
|
|
8. |
הנחיית מזון חדש בנושא כיטין-גלוקן (Chitin-glucan) שמקורו מהפטריה Aspergillus niger, מיום י"ג בתמוז תשע"ו, 19 ביולי 2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Chitin-glucan.pdf |
|
|
|
9. |
הנחיה בנושא מזון חדש: אלפא-ציקלודקסטרין (α-cyclodextrin) מיום ט"ז בטבת תשע"ו, 28 בדצמבר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/%CE%B1-cyclodextrin.pdf |
|
|
|
10. |
הנחיית מזון חדש: האצה Lithothamnium corrallioides מיום ט"ז חשוון תשע"ו, 29 לאוקטובר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Lithothamnium_corrallioides.pdf |
|
|
|
11. |
עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: פיטוסטרולים מיום ח' סיון תשע"ה, 26 למאי 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/phytosterol_26052015.pdf |
|
|
|
12. |
הנחיה בנושא מזון חדש: סידן פחמתי אמורפי מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ACC.PDF |
|
|
|
13. |
הנחיה בנושא מזון חדש: סוכרומלט (SUCROMALT) מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/SUCROMALT.PDF |
|
|
|
14. |
הנחיה בנושא מזון חדש: סוכר פרח הקוקוס מיום ט' בניסן תשע"ד, 9 במרץ 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Cocos_nucifera.pdf |
|
|
|
15. |
עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: תערובת מלחי מגנזיום, אשלגן ונתרן המופקת מים המלח מיום י"ד אייר תשע"ד, 14 למאי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/SALONA.PDF |
|
|
|
16. |
הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת מיצוי פולי קפה ירוק מיום כ"ז חשון תשע"ד, 31 באוקטובר 2013 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/green_coffee.pdf |
|
|
|
17. |
הנחיה בנושא מזון חדש: Sarcocornia fruticosa מיום כ"ד בתמוז תשע"ג, 2 ליולי 2013 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/sarcocornia_fruticosa.pdf |
|
|
|
18. |
הנחיה בנושא מזון חדש: תאי ענבים אדומים (RGC)מיום י"א אייר תשע"ג, 21 באפריל 2013 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/RGC.pdf |
|
|
|
19. |
הנחיה בנושא מזון חדש: סטאנולים מיום כ"ט ניסן תשע"ג 9 לאפריל 2013 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Sitostanol.pdf |
|
|
|
20. |
הנחיה בנושא מזון חדש: איזומלטולוז (Isomaltulose), מיום י"ט באדר תשס"ו 19 במרץ 2006 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_19032006.pdf |
|
|
|
21. |
הנחיות- תכשירי ניקוי וחיטוי לציוד הבא במגע ישיר עם מזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/40004.pdf |
|
|
|
22. |
עדכון מיום 2 באפריל 2012 להנחיה בנושא חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה: כלור וכלור דו-חמצני https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_1702612_02042012.pdf |
|
|
|
23. |
עדכון מיום 7 ביוני 2009 להנחיה בנושא חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה: אוזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_13306709_07062009.pdf |
|
|
|
24. |
עדכון מיום 17 במאי 2009 להנחיה בנושא חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה: שימוש בנתרן דיכלורואיזוציאנורט בחיטוי פרי וירק https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_17052009.pdf |
|
|
|
25. |
עדכון מיום 23 באפריל 2009 להנחיה בנושא חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה: כלור דו-חמצני https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_09285509_23042009.pdf |
|
|
|
26. |
הנחיה- חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה מיום 4 באוקטובר 2006 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg04102006.pdf |
|
|
|
27. |
הנחיה: הכיתוב "באישור משרד הבריאות" – מיום כ"ו בחשון תשס"ה, 10/11/2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/97604.pdf |
|
|
|
28. |
מפעלים ומתקנים לגזים לשימושי מזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_17284412_03042012.pdf |
|
|
|
29. |
קבלת הסכמה מטעם שירות המזון הארצי ליבוא מזון ייעודי/מזון רפואי ושחרור מוצרים הנ"ל מתחנות הסגר, מיום 20 לדצמבר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_27130215.pdf |
|
|
|
30. |
עדכון הוראות נוהל 05-007 "יבוא מזון רגיל – רישום מוקדם ושחרור מהנמל" מה-29.9.16 https://www.health.gov.il/hozer/Food_05-007.pdf |
|
|
|
31. |
נוהל יבוא מזון: הנפקת אישור מוקדם ליבוא מזון רגיש ושחרורו (מספר הנוהל: 05-001) בתוקף מיום: 29.9.16 https://www.health.gov.il/hozer/food05-001.pdf |
|
|
|
32. |
עדכון קווים מנחים לכמות מרבית של מתכות כבדות ובדיל במזון מיום 01.05.2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01022007.pdf |
|
|
|
33. |
דרישות להכרה בגוף בקרה כמשמעו בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים) התשנ"ג-1993 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_53510712.pdf |
|
|
|
34. |
הנחיה מרכזת של דרישות מיקרוביולוגיות למוצרים שלהם אין מענה בחקיקה - סימוכין הנחיה מספר 271565516 מתאריך 29.09.2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/reg_271567416.pdf |
|
|
|
35. |
דרישות לשם שחרור משלוח של תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל) בתחנת הסגר – מיום 19.10.15 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/45823416.pdf |
|
|
|
36. |
דרישות הרכב ודרישות תזונתיות עבור תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל)'- מיום 10.9.15 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/45825116.pdf |
|
|
|
37. |
הנחיה בנושא: תנאים לייצור חלב נאקות ומוצריו מיום ז' באדר ב תשע"ד, 9 במרץ 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_17707214.pdf |
|
|
|
38. |
הנחיות לגבי רישוי עסקים לייצור גלידה לרבות גלידריות https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_08032006.pdf |
|
|
|
39. |
שימוש ברשמים וברישומים דיגיטליים (צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (איכות חלב) תשי"ח 1958 - כ"ג בכסלו תשס"ג, 28 בנובמבר 2002 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/digital.pdf |
|
|
|
40. |
ריענון ההנחיה מיום 30.6.2008: שימוש בפוליאתילן גליקול (PEG) כרכיב בתוספי תזונה ומוצרי מזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_52823212_29102012.pdf |
|
|
|
41. |
הגבלות על שימוש של "אצות כחוליות – ירוקות" במזון מיום 1 במאי 2008 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01052008.pdf |
|
|
|
42. |
ריענון ההנחיה מיום 3.3.2008: שימוש של חלקי צמחים המוגדרים לתוספי תזונה ולחליטות בלבד במוצרי מזון אחרים https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_27042008_03032008.pdf |
|
|
|
43. |
הנחיה לגבי שמן מזרעי הקנבוס תאריך הוצאת ההנחיה: 12.9.2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/13362713.pdf |
|
|
|
44. |
הנחייה - תוספי תזונה המיועדים להחזרת מינרלים ונוזלים - עדכון מיום 27.3.18 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_15032015.pdf |
|
|
|
45. |
עדכון ההנחיה מתאריך 3.4.2013 לגבי שימוש בתוספי מזון כרכיב "תזונתי" בתוספי תזונה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_12746513.pdf |
|
|
|
46. |
הנחיות להגשת מידע להערכת בטייחות של צמח, פיטרייה, אצה או רכיב בתוסף תזונה 2.03.06 - עדכון 30/10/06 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/13487613.pdf |
|
|
|
47. |
הנחיות לשימוש בביצים במוסדות האשפוז https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/eggs.pdf |
|
|
|
48. |
הנחיות שירות המזון הארצי- חומרי טעם וריח- התשע"ה- 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_24062015.pdf |
|
|
|
49. |
חומר טעם וריח – קינין (Quinine), מיום 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_02012005.pdf |
|
|
|
50. |
שימוש בתמציות צמחים – Cananga odorata (cananga oil), Iris germanica (orris root) כחומרי טעם וריח מיום- 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_02012005_2.pdf |
|
|
|
51. |
קווים מנחים לרמה מירבית של דיוקסינים ותרכובות PCBs במזון בישראל – מיום 22/3/2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/28280616.pdf |
|
|
|
52. |
הנחייה בנושא רמות מותרות של מלמין ושל נגזרותיו במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_10429211_16052011.pdf |
|
|
|
53. |
עדכון הנחיה בנושא רמות מותרות של תרכובות Polycyclic Aromatic Hydrocarbons PAH's)) https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_10428011_13032011.pdf |
|
|
|
54. |
קווים מנחים להורדת רמת ה- PAH במוצרי מזון בזמן תהליכי עישון, מיום 27/1/08 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg27012008.pdf |
|
|
|
55. |
קווים מנחים לרמות גבוליות של רדיונוקלידים במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_24022005.pdf |
|
|
|
56. |
-הנחיה: שימוש בתו נושא היגד ללחם, חלות, לחמניות ופיתות מקמח מלא - עדכון29/09/16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/57042712.pdf |
|
|
|
57. |
הנחיה בדבר מוצרי מזון המכילים קפאין- מיום ה' בתשרי תשס"ה 20/9/2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/caffeine_20092004.pdf |
|
|
|
58. |
עדכון תכשירי בקטריופג'ים המאושרים למזון - יולי 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_48223915_30062015.pdf |
|
|
|
59. |
שימוש בבקטריופג'ים (נגיפים קוטלי חיידקים) במזון - אוגוסט 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/51457414.pdf |
|
|
|
60. |
הנחיה לשימוש בתוספים למי דוודים להכנת קיטור הבא במגע במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_51865113.pdf |
|
|
|
61. |
ממסים למיצוי המשמשים בייצור מזון ורכיבי מזון – בתוקף מיום 1/6/2006 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01062006.pdf |
|
|
|
62. |
חיטה למאכל אדם- דרישות לאיכות ובטיחות מיום כב' אדר תשס"ו, 22 למרץ 2006 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_22032006.pdf |
|
|
|
63. |
נוהל הנפקת תעודות יצוא (מספר הנוהל: 03-007) בתוקף מיום: 26.06.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_03_007.pdf |
|
|
|
64. |
חוזר ייצור מזון בשיווק https://www.health.gov.il/hozer/BZ05_2013.pdf |
|
|
|
65. |
לקראת רישיון יצרן - מדריך https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Manufacturer_License.pdf |
|
|
|
66. |
הנחיה: חיי מדף לבשר בהמות באריזה קמעונאית דלת חמצן מיום: 09.02.2016 מכתב מס' 97727515 מיום 09.02.2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/13866516.pdf |
|
|
|
67. |
הנחיה: ייצור ושיווק מוצרי דגים מוכנים לאכילה ללא טיפול תרמי יסודי מיום: 29.3.2016 (26074816) – עדכון מיום 30.9.2016. https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/26074816.pdf |
|
|
|
68. |
החזרת מוצרי בשר ודגים מהשיווק https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Recall_fish_meat02062013.pdf |
|
|
|
69. |
בשר דג הנשאר על האדרה בתעשיית הדגים (הנחיה מיום 18.2.13, 06432413) https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_18022013.pdf |
|
|
|
70. |
הנחיה: שימוש בתוצרי לוואי לייצור בשר טחון, הנחיה מס' 10003212 מתאריך 22.2.2012 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_10003212_22022012.pdf |
|
|
|
71. |
תנאים לייצור , אחסון , הובלה , שיווק ומכירה של בשר בקר טחון מצונן/טרי עידכון 17.1.12 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_storage.pdf |
|
|
|
72. |
הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (בשר) מיום: 29.3.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_pacaging_meat.pdf |
|
|
|
73. |
הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (דגים) מיום: 29.3.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_pacaging_fish.pdf |
|
|
|
74. |
הנחיה: יצור מזון מן החי מוכן לאכילה ללא טיפול טרמי מלא מיום: 27.12.2009 מכתב מס' 278-08 מיום 30.12.2008 מכתב מס' 33076709 מתאריך 27.12.2009 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_termi.pdf |
|
|
|
75. |
כללים לשמירת שרשרת הקירור ולמניעת הרעלות היסטמין בהובלה ובטיפול בדגים https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_25092006.pdf |
|
|
|
76. |
הנדון: ביטול הנחיות בנושא בשר מיושן מכתב 27019416 מתאריך 27.9.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_28071997.pdf |
|
|
|
77. |
הנדון: הנחיות לטיפול וייצור למכירה במקום, של בשר ובשר בעלי כנף, באטליזים או מחלקות אטליז במרכולים (פריטים 74. ג'-ד' ,4.4 ב'-ה' לצו רישוי עסקים) https://www.health.gov.il/hozer/BZ05_2016.pdf |
|
|
|
78. |
נוהל: "יבוא ווטרינריה - טיפול במשלוחי מזון מן החי מיבוא במעבר" (מספר הנוהל: 05-011) בתוקף מיום: 29/2/16 https://www.health.gov.il/hozer/food05-011.pdf |
|
|
|
79. |
נוהל: יבוא וטרינריה – בתי קירור/מחסנים המשמשים לאחסון מוצרי מזון מן החי במעבר (מספר הנוהל: 05-012) בתוקף מיום: 01.01.2015 https://www.health.gov.il/hozer/Food05-012.pdf |
___ ב________ התש"ף (___ ב________ 2020)
_______________
יולי (יואל) אדלשטיין
שר הבריאות
(חמ 3-6059 )
דברי הסבר
סעיף 321 (ד) ו-(ו) לחוק המזון קובע לאמור:
"(ד) הנחיות והוראות נוהל של שירות המזון הקובעות דרישות לבטיחות ולאיכות מזון, ובכלל זה לעניין מזון חדש, שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של חוק זה, ימשיכו לחול וינהגו לפיהן, ויראו אותן כמנויות בתקנות לפי פסקה (1) להגדרה "חקיקת המזון", עד שייקבעו הוראות שיחליפו אותן לפי חוק זה, או עד תום שלוש שנים מיום תחילתו של חוק זה, לפי המוקדם; השר, באישור הוועדה, רשאי להאריך, בצו, את התקופה האמורה בתקופות נוספות של שישה חודשים כל אחת....
...(ו) הנחיות והוראות נוהל של שירות המזון שפורסמו ערב תחילתו של חוק זה לעניין ייבוא מזון ושחרורו מתחנת הסגר, ימשיכו לחול וינהגו לפיהן עד שיותקנו תקנות שיחליפו אותן או עד תום שלוש שנים מיום תחילתו של חוק זה, לפי המוקדם; השר, באישור הוועדה, רשאי להאריך, בצו, את התקופה האמורה בתקופות נוספות של שישה חודשים כל אחת."
הצו המוצע מאריך את התקופה האמורה בשישה חודשים. דחיית בקשת ההארכה כמוצע בצו משמעה שכל ההנחיות המובאות בתוספת – יפוג תוקפן.
לסעיף 1(א) -
מוצע להאריך את התקופות האמורות בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק בתקופה של שישה חודשים, עד יום א' בטבת התשפ"א (16 בדצמבר 2020).
לסעיף 1(ב) –
מוצע להביא בתוספת לצו את ההנחיות והוראות הנוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק.