תזכיר צו הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל), התש"ף-2020

צו הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל), התש"ף-2020

 

 

 

בתוקף סמכותי לפי סעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו- 2015[1] (להלן – החוק) ובאישור וועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, אני מצווה לאמור:

הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל

1.  

(א) התקופות האמורות בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק מוארכות בזה בתקופה של שישה חודשים, עד יום א' בטבת התשפ"א (16 בדצמבר 2020).

 

 

(ב) הנחיות והוראות נוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק מובאות בזה בתוספת.

תחילה

2.

תחילתו של צו זה ביום כ"ד בסיוון התש"ף (16 ביוני 2020).

 

 

תוספת

(סעיף 1(ב))

רשימת ההנחיות והוראות הנוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק

 

 

1.

הנחיה מיום 21.6.11 – דרישות מפרט לתוספי מזון- מפרטים ע"פ חקיקת האיחוד האירופי

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_24041211_27062011.pdf

 

 

2.

הנחייה – סימון מזון המכיל אספארטאם – מיום י"ז בתמוז תשס"ג 17 ביולי 2003

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/44303.pdf

 

 

3.

הנחייה- סימון תסחיב של גפרית דו-חמצנית ונגזרותיה מיום י"ז בחשון תשס"ג (23/10/02)

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/so2.pdf

 

 

4.

שימוש בעלי "צמח הגת" הנחיה מיום 15/3/2004

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_26316613.pdf

 

 

5.

דרישות לייבוא ג'לטין או קולגן מבקר ומוצרים המכילים רכיבים אלה סימוכין: מכתב בנושא 268433516 – וטרינריה מ-30/09/2016

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/270903616.pdf

 

 

6.

נוהל לרישום מזון חדש (מספר הנוהל 004-08) בתוקף מיום: 19.02.06

https://www.health.gov.il/hozer/Food004-08.pdf

 

 

7.

הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת הפרי pouteria Lucuma  מיום כ"ד אלול התשע"ו, 27 בספטמבר 2016

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/271728116.pdf

 

 

8.

הנחיית מזון חדש בנושא כיטין-גלוקן (Chitin-glucan) שמקורו מהפטריה Aspergillus niger, מיום י"ג בתמוז תשע"ו, 19 ביולי 2016

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Chitin-glucan.pdf

 

 

9.

 הנחיה בנושא מזון חדש: אלפא-ציקלודקסטרין (α-cyclodextrin)  מיום ט"ז בטבת תשע"ו, 28 בדצמבר 2015

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/%CE%B1-cyclodextrin.pdf

 

 

10.

הנחיית מזון חדש: האצה Lithothamnium corrallioides

מיום ט"ז חשוון תשע"ו, 29 לאוקטובר 2015

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Lithothamnium_corrallioides.pdf

 

 

11.

עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: פיטוסטרולים מיום ח' סיון תשע"ה, 26 למאי 2015

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/phytosterol_26052015.pdf

 

 

12.

הנחיה בנושא מזון חדש: סידן פחמתי אמורפי מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ACC.PDF

 

 

13.

הנחיה בנושא מזון חדש: סוכרומלט (SUCROMALT) מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/SUCROMALT.PDF

 

 

14.

הנחיה בנושא מזון חדש: סוכר פרח הקוקוס מיום ט' בניסן תשע"ד, 9 במרץ 2014

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Cocos_nucifera.pdf

 

 

15.

עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: תערובת מלחי מגנזיום, אשלגן ונתרן המופקת מים המלח מיום י"ד אייר תשע"ד, 14 למאי 2014

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/SALONA.PDF

 

 

16.

הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת מיצוי פולי קפה ירוק מיום כ"ז חשון תשע"ד, 31 באוקטובר 2013

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/green_coffee.pdf

 

 

17.

הנחיה בנושא מזון חדש: Sarcocornia fruticosa מיום כ"ד בתמוז תשע"ג, 2 ליולי 2013

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/sarcocornia_fruticosa.pdf

 

 

18.

הנחיה בנושא מזון חדש: תאי ענבים אדומים (RGC)מיום י"א אייר תשע"ג, 21 באפריל 2013

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/RGC.pdf

 

 

19.

הנחיה בנושא מזון חדש: סטאנולים מיום כ"ט ניסן תשע"ג 9 לאפריל 2013

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Sitostanol.pdf

 

 

20.

הנחיה בנושא מזון חדש: איזומלטולוז (Isomaltulose), מיום י"ט באדר תשס"ו 19 במרץ 2006

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_19032006.pdf

 

 

21.

הנחיות- תכשירי ניקוי וחיטוי לציוד הבא במגע ישיר עם מזון

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/40004.pdf

 

 

22.

עדכון מיום 2 באפריל 2012 להנחיה בנושא חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה: כלור וכלור דו-חמצני

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_1702612_02042012.pdf

 

 

23.

עדכון מיום 7 ביוני 2009 להנחיה בנושא חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה: אוזון

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_13306709_07062009.pdf

 

 

24.

עדכון מיום 17 במאי 2009 להנחיה בנושא חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה: שימוש בנתרן דיכלורואיזוציאנורט בחיטוי פרי וירק

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_17052009.pdf

 

 

25.

עדכון מיום 23 באפריל 2009 להנחיה בנושא חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה: כלור דו-חמצני

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_09285509_23042009.pdf

 

 

26.

הנחיה- חומרי חיטוי לפרות וירקות המיועדים לעיבוד תעשייתי או לטיפול בבתי אריזה מיום 4 באוקטובר 2006

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg04102006.pdf

 

 

27.

הנחיה: הכיתוב "באישור משרד הבריאות" – מיום כ"ו בחשון תשס"ה, 10/11/2004

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/97604.pdf

 

 

28.

מפעלים ומתקנים לגזים לשימושי מזון                             

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_17284412_03042012.pdf

 

 

29.

קבלת הסכמה מטעם שירות המזון הארצי ליבוא מזון ייעודי/מזון רפואי ושחרור מוצרים הנ"ל מתחנות הסגר, מיום 20 לדצמבר 2015

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_27130215.pdf

 

 

30.

עדכון הוראות נוהל 05-007 "יבוא מזון רגיל – רישום מוקדם ושחרור מהנמל" מה-29.9.16

https://www.health.gov.il/hozer/Food_05-007.pdf

 

 

31.

נוהל יבוא מזון: הנפקת אישור מוקדם ליבוא מזון רגיש ושחרורו (מספר הנוהל: 05-001) בתוקף מיום: 29.9.16

https://www.health.gov.il/hozer/food05-001.pdf

 

 

32.

עדכון קווים מנחים לכמות מרבית של מתכות כבדות ובדיל במזון מיום 01.05.2016   https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01022007.pdf

 

 

33.

דרישות להכרה בגוף בקרה כמשמעו בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים) התשנ"ג-1993

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_53510712.pdf

 

 

34.

הנחיה מרכזת של דרישות מיקרוביולוגיות למוצרים שלהם אין מענה בחקיקה - סימוכין הנחיה מספר 271565516 מתאריך 29.09.2016

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/reg_271567416.pdf

 

 

35.

דרישות לשם שחרור משלוח של תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל) בתחנת הסגר – מיום 19.10.15

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/45823416.pdf

 

 

36.

דרישות הרכב ודרישות תזונתיות עבור תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל)'- מיום 10.9.15

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/45825116.pdf

 

 

37.

הנחיה בנושא: תנאים לייצור חלב נאקות ומוצריו מיום ז' באדר ב תשע"ד, 9 במרץ 2014

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_17707214.pdf

 

 

38.

הנחיות לגבי רישוי עסקים לייצור גלידה לרבות גלידריות

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_08032006.pdf

 

 

39.

שימוש ברשמים וברישומים דיגיטליים (צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (איכות חלב) תשי"ח 1958 - כ"ג בכסלו תשס"ג, 28 בנובמבר 2002

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/digital.pdf

 

 

40.

ריענון ההנחיה מיום 30.6.2008: שימוש בפוליאתילן גליקול (PEG) כרכיב בתוספי תזונה ומוצרי מזון

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_52823212_29102012.pdf

 

 

41.

הגבלות על שימוש של "אצות כחוליות – ירוקות" במזון מיום 1 במאי 2008

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01052008.pdf

 

 

42.

ריענון ההנחיה מיום 3.3.2008: שימוש של חלקי צמחים המוגדרים לתוספי תזונה ולחליטות בלבד במוצרי מזון אחרים

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_27042008_03032008.pdf

 

 

43.

הנחיה לגבי שמן מזרעי הקנבוס תאריך הוצאת ההנחיה: 12.9.2004

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/13362713.pdf

 

 

44.

הנחייה - תוספי תזונה המיועדים להחזרת מינרלים ונוזלים - עדכון מיום 27.3.18

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_15032015.pdf

 

 

45.

עדכון ההנחיה מתאריך 3.4.2013 לגבי שימוש בתוספי מזון כרכיב "תזונתי" בתוספי תזונה

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_12746513.pdf

 

 

46.

הנחיות להגשת מידע להערכת בטייחות של צמח, פיטרייה, אצה או רכיב בתוסף תזונה 2.03.06  - עדכון 30/10/06

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/13487613.pdf

 

 

47.

הנחיות לשימוש בביצים במוסדות האשפוז

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/eggs.pdf

 

 

48.

הנחיות שירות המזון הארצי- חומרי טעם וריח- התשע"ה- 2015

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_24062015.pdf

 

 

49.

חומר טעם וריח – קינין (Quinine), מיום 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_02012005.pdf

 

 

50.

שימוש בתמציות צמחים – Cananga odorata (cananga oil), Iris germanica (orris root) כחומרי טעם וריח מיום- 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_02012005_2.pdf

 

 

51.

קווים מנחים לרמה מירבית של דיוקסינים ותרכובות PCBs במזון בישראל – מיום 22/3/2016

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/28280616.pdf

 

 

52.

הנחייה בנושא רמות מותרות של מלמין ושל נגזרותיו במזון

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_10429211_16052011.pdf

 

 

53.

עדכון הנחיה בנושא רמות מותרות של תרכובות Polycyclic Aromatic Hydrocarbons   PAH's))

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_10428011_13032011.pdf

 

 

54.

קווים מנחים להורדת רמת ה- PAH במוצרי מזון בזמן תהליכי עישון,

מיום 27/1/08

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg27012008.pdf

 

 

55.

קווים מנחים לרמות גבוליות של רדיונוקלידים במזון

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_24022005.pdf

 

 

56.

-הנחיה: שימוש בתו נושא היגד ללחם, חלות, לחמניות ופיתות מקמח מלא  - עדכון29/09/16

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/57042712.pdf

 

 

57.

הנחיה בדבר מוצרי מזון המכילים קפאין- מיום ה' בתשרי תשס"ה

20/9/2004

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/caffeine_20092004.pdf

 

 

58.

עדכון  תכשירי  בקטריופג'ים  המאושרים  למזון - יולי  2015

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_48223915_30062015.pdf

 

 

59.

שימוש בבקטריופג'ים (נגיפים קוטלי  חיידקים) במזון -  אוגוסט 2014

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/51457414.pdf

 

 

60.

הנחיה לשימוש בתוספים למי דוודים להכנת קיטור הבא במגע במזון

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_51865113.pdf

 

 

61.

ממסים למיצוי המשמשים בייצור מזון ורכיבי מזון – בתוקף מיום 1/6/2006

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01062006.pdf

 

 

62.

חיטה למאכל אדם- דרישות לאיכות ובטיחות מיום כב' אדר תשס"ו, 22 למרץ 2006

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_22032006.pdf

 

 

63.

נוהל הנפקת תעודות יצוא (מספר הנוהל: 03-007) בתוקף מיום: 26.06.16

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_03_007.pdf

 

 

64.

חוזר ייצור מזון בשיווק

https://www.health.gov.il/hozer/BZ05_2013.pdf

 

 

65.

לקראת רישיון יצרן - מדריך

https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Manufacturer_License.pdf

 

 

66.

הנחיה: חיי מדף לבשר בהמות באריזה קמעונאית דלת חמצן מיום: 09.02.2016  מכתב מס'  97727515 מיום 09.02.2016

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/13866516.pdf

 

 

67.

הנחיה: ייצור ושיווק מוצרי דגים מוכנים לאכילה ללא טיפול תרמי יסודי מיום: 29.3.2016 (26074816) – עדכון מיום 30.9.2016.

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/26074816.pdf

 

 

68.

החזרת מוצרי בשר ודגים מהשיווק

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Recall_fish_meat02062013.pdf

 

 

69.

בשר דג הנשאר על האדרה בתעשיית הדגים (הנחיה מיום 18.2.13, 06432413)

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_18022013.pdf

 

 

70.

הנחיה: שימוש בתוצרי לוואי לייצור בשר טחון, הנחיה מס' 10003212 מתאריך 22.2.2012

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_10003212_22022012.pdf

 

 

71.

תנאים לייצור , אחסון , הובלה , שיווק ומכירה  של בשר בקר טחון מצונן/טרי עידכון 17.1.12

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_storage.pdf

 

 

72.

הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (בשר) מיום: 29.3.16

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_pacaging_meat.pdf

 

 

73.

הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (דגים) מיום: 29.3.16

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_pacaging_fish.pdf

 

 

74.

הנחיה: יצור מזון מן החי מוכן לאכילה ללא טיפול טרמי מלא מיום: 27.12.2009

מכתב מס' 278-08 מיום 30.12.2008 מכתב מס'  33076709 מתאריך 27.12.2009

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/REG_termi.pdf

 

 

75.

כללים לשמירת שרשרת הקירור ולמניעת הרעלות היסטמין בהובלה ובטיפול בדגים

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_25092006.pdf

 

 

76.

הנדון: ביטול הנחיות בנושא בשר מיושן מכתב 27019416 מתאריך 27.9.16

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_28071997.pdf

 

 

77.

הנדון: הנחיות לטיפול וייצור למכירה במקום, של בשר ובשר בעלי כנף, באטליזים או מחלקות אטליז במרכולים  (פריטים 74. ג'-ד'  ,4.4 ב'-ה' לצו רישוי עסקים)

https://www.health.gov.il/hozer/BZ05_2016.pdf  

 

 

78.

נוהל: "יבוא ווטרינריה - טיפול במשלוחי מזון מן החי מיבוא במעבר" (מספר הנוהל: 05-011) בתוקף מיום: 29/2/16

https://www.health.gov.il/hozer/food05-011.pdf

 

 

79.

נוהל: יבוא וטרינריה – בתי קירור/מחסנים המשמשים לאחסון מוצרי מזון מן החי במעבר (מספר הנוהל: 05-012) בתוקף מיום: 01.01.2015

https://www.health.gov.il/hozer/Food05-012.pdf

 

 

___ ב________ התש"ף (___ ב________ 2020)

_______________

יולי (יואל) אדלשטיין

שר הבריאות

 

(חמ        3-6059   )

 

 

 

דברי הסבר

 

סעיף 321 (ד) ו-(ו) לחוק המזון קובע לאמור:

 

"(ד)              הנחיות והוראות נוהל של שירות המזון הקובעות דרישות לבטיחות ולאיכות מזון, ובכלל זה לעניין מזון חדש, שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של חוק זה, ימשיכו לחול וינהגו לפיהן, ויראו אותן כמנויות בתקנות לפי פסקה (1) להגדרה "חקיקת המזון", עד שייקבעו הוראות שיחליפו אותן לפי חוק זה, או עד תום שלוש שנים מיום תחילתו של חוק זה, לפי המוקדם; השר, באישור הוועדה, רשאי להאריך, בצו, את התקופה האמורה בתקופות נוספות של שישה חודשים כל אחת....

...(ו) הנחיות והוראות נוהל של שירות המזון שפורסמו ערב תחילתו של חוק זה לעניין ייבוא מזון ושחרורו מתחנת הסגר, ימשיכו לחול וינהגו לפיהן עד שיותקנו תקנות שיחליפו אותן או עד תום שלוש שנים מיום תחילתו של חוק זה, לפי המוקדם; השר, באישור הוועדה, רשאי להאריך, בצו, את התקופה האמורה בתקופות נוספות של שישה חודשים כל אחת."

 

הצו המוצע מאריך את התקופה האמורה בשישה חודשים. דחיית בקשת ההארכה כמוצע בצו משמעה שכל ההנחיות המובאות בתוספת – יפוג תוקפן.

 

לסעיף 1(א)  -

 

מוצע להאריך את התקופות האמורות בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק בתקופה של שישה חודשים, עד יום א' בטבת התשפ"א (16 בדצמבר 2020).

 

לסעיף 1(ב) –

 

מוצע להביא בתוספת לצו את ההנחיות והוראות הנוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו-(ו) לחוק.

 

 



[1] ס"ח התשע"ו, עמ' 90; התשע"ח, עמ' 278.