הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. הוראת שעה
3. שמירת מסמכים
4. שמירת דינים
5. תחילה

צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (נגיף הקורונה החדש) (שימוש באריזות של קמח - סימון תזונתי) (הוראת שעה), התש"ף-2020 1

בתוקף סמכותי לפי סעיפים 5(א)(1) ו–15 לחוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, התשי"ח-1957, ובאישור ועדת הכספים של הכנסת לפי סעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מצווה לאמור:
 
1.   
הגדרות
בצו זה -
"חקיקת המזון", "יבואן" ו"יצרן" - כהגדרתם בחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015;
"קמח" - קמח מכל המינים, וכן סולת חיטה, אך למעט קמח תופח, באריזה של ק"ג אחד, שלא הוספו להם ויטמינים או מינרלים.
2.   
הוראת שעה
בתקופה שעד יום י"ז באייר התש"ף (11 במאי 2020), רשאי יצרן של קמח לארוז קמח באריזה שסומנה בסימון תזונתי לפני יום ד' בטבת התש"ף (1 בינואר 2020), ורשאי יבואן של קמח לייבא קמח באריזה שסומנה כאמור, ובלבד שהסימון האמור על האריזה תואם את סוג הקמח הנארז וכולל לפחות את פירוט הערך הקלורי של הקמח, ותכולת החלבונים, הפחמימות, השומנים והנתרן, כמפורט להלן:

סימון תזונתי ב–100 גרם
Nutritional value per 100 gr.
אנרגיה (קלוריות)
Energy (calories)
חלבונים (גרם)
Proteins (gr.)
פחמימות (גרם)
Carbohydrates (gr.)
שומנים (גרם)
Fats (gr.)
אם הערך פחות מ–0.5% במשקל, יסומן לצדו אפס
אם הערך פחות מ–0.5% במשקל, יסומן לצדו אפס
נתרן (מ"ג)
Sodium (mg.)
אם שיעורו פחות מ–5 מיליגרם ב–100 גרם יסומן לצידו אפס.
אם שיעורו פחות מ–5 מיליגרם ב–100 גרם יסומן לצידו אפס.
3.   
שמירת מסמכים
יצרן או יבואן של קמח באריזה כאמור בסעיף 2, ישמור צילום או סריקה ממוחשבת של כל צדדי האריזות ומספרי האצוות אשר יוצרו או יובאו, ובכלל זה התאריך האחרון לשימוש או התאריך האחרון המומלץ לשימוש בקמח לכל אצווה, למשך תקופה שלא תפחת משנה ממועד תום חיי המדף של הקמח.
4.   
שמירת דינים
אין בצו זה כדי לגרוע מחובות סימון שאינן סימון תזונתי הקבוע לפי חקיקת המזון או מחובת שמירת מסמכים לפי כל דין.
5.   
תחילה
תחילתו של צו זה ביום כ"ב בניסן התש"ף (16 באפריל 2020).

כ"ג בניסן התש"ף (17 באפריל 2020)
יעקב ליצמן
שר הבריאות
[1.] ק"ת 8492, התש"ף (17.4.2020), עמ' 1138.