| 1. | הכרזה בדבר מזונות רגישים |
| 2. | תחילה |
תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הכרזה בדבר מזון רגיש), התש"ף-2019 1בתוקף סמכותי לפי סעיף 59 לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), ולפי המלצת מנהל שירות המזון בהתבסס על ניהול סיכונים, אני מכריז לאמור: |
| 1. המזונות שלהלן הם מזונות רגישים: (1) חלב ומוצרי חלב ומקביליהם (Analoguse ), המכילים רכיבי חלב; (2) בשר ומוצריו; (3) דגים ומוצרי דגים כולל רכיכות, סרטנים ובעלי חיים מקבוצת האכינודרמים; (4) ביצים ומוצריהן; (5) דבש ומוצריו; (6) מוצרים המכילים ג'לטין או קולגן או את שניהם; (7) שימורי מזון בעלי חמיצות נמוכה (PH < 4.5); (8) מוצרי מזון שיש לאחסנם, להחזיקם או להובילם בטמפרטורה מבוקרת או בטמפרטורה מוגדרת, כהגדרתן בחוק, ובלבד שהטמפרטורה נמוכה מ–8 מעלות צלזיוס; (9) מזון לצרכים תזונתיים מיוחדים, למעט מזון המסומן "ללא גלוטן", כמפורט להלן: (א) מזונות המיועדים לצריכה של תינוקות ופעוטות כולל תרכובות מזון ומזונות משלימים המסומנים בייעוד כאמור; (ב) מזון ייעודי כהגדרתו בחוק, למעט מזון המסומן "ללא גלוטן"; (ג) מזונות המיועדים לשמש תחליף לדיאטה היומית, כולה או חלקה, ובכלל זה פורמולות או תוספי תזונה לספורטאים; (ד) תוסף תזונה כהגדרתו בחוק; (ה) ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו לשימוש כרכיב תזונתי בתעשיית המזון; (10) פטריות או תערובותיהן כולל מוצרים שבהם פטרייה היא רכיב עיקרי; (11) מיקרואורגניזמים לשימוש בתעשיית המזון או כמוצר מוגמר; (12) מי שתייה מבוקבקים, מים מינרליים ומשקאות על בסיס מים מינרליים; (13) צבעי מאכל המיועדים לשיווק קמעונאי; (14) עלי צמח הגת בצורתם הטבעית המיועדים ללעיסה. |
| 2. תחילתן של תקנות אלה 60 ימים מיום פרסומן. י"א בתשרי התש"ף (10 באוקטובר 2019) בנימין נתניהו ראש הממשלה ושר הבריאות |