תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הכרזה בדבר מזון רגיש), התש"ף-2019
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הכרזה בדבר מזונות רגישים
2. תחילה

תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הכרזה בדבר מזון רגיש), התש"ף-2019 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 59 לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), ולפי המלצת מנהל שירות המזון בהתבסס על ניהול סיכונים, אני מכריז לאמור:
 
1.   
הכרזה בדבר מזונות רגישים
המזונות שלהלן הם מזונות רגישים:
(1) חלב ומוצרי חלב ומקביליהם (Analoguse ), המכילים רכיבי חלב;
(2) בשר ומוצריו;
(3) דגים ומוצרי דגים כולל רכיכות, סרטנים ובעלי חיים מקבוצת האכינודרמים;
(4) ביצים ומוצריהן;
(5) דבש ומוצריו;
(6) מוצרים המכילים ג'לטין או קולגן או את שניהם;
(7) שימורי מזון בעלי חמיצות נמוכה (PH < 4.5);
(8) מוצרי מזון שיש לאחסנם, להחזיקם או להובילם בטמפרטורה מבוקרת או בטמפרטורה מוגדרת, כהגדרתן בחוק, ובלבד שהטמפרטורה נמוכה מ–8 מעלות צלזיוס;
(9) מזון לצרכים תזונתיים מיוחדים, למעט מזון המסומן "ללא גלוטן", כמפורט להלן:
(א) מזונות המיועדים לצריכה של תינוקות ופעוטות כולל תרכובות מזון ומזונות משלימים המסומנים בייעוד כאמור;
(ב) מזון ייעודי כהגדרתו בחוק, למעט מזון המסומן "ללא גלוטן";
(ג) מזונות המיועדים לשמש תחליף לדיאטה היומית, כולה או חלקה, ובכלל זה פורמולות או תוספי תזונה לספורטאים;
(ד) תוסף תזונה כהגדרתו בחוק;
(ה) ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו לשימוש כרכיב תזונתי בתעשיית המזון;
(10) פטריות או תערובותיהן כולל מוצרים שבהם פטרייה היא רכיב עיקרי;
(11) מיקרואורגניזמים לשימוש בתעשיית המזון או כמוצר מוגמר;
(12) מי שתייה מבוקבקים, מים מינרליים ומשקאות על בסיס מים מינרליים;
(13) צבעי מאכל המיועדים לשיווק קמעונאי;
(14) עלי צמח הגת בצורתם הטבעית המיועדים ללעיסה.
2.   
תחילה
תחילתן של תקנות אלה 60 ימים מיום פרסומן.

י"א בתשרי התש"ף (10 באוקטובר 2019)
בנימין נתניהו
ראש הממשלה ושר הבריאות
[1.] ק"ת 8282, התש"ף (10.10.2019), עמ' 34.