| 7. הוראת שעה לגבי שנת הלימודים התשע"ט יראו כאילו בתקנה 4(א), במקום "מה–1 בספטמבר" נאמר "מיום התחילה". (תקנה 2) טבלת המזונות | | | | | | משקאות אנרגיה, ברד, משקאות מתוקים או בתוספת ממתיקים, מיץ פירות כהגדרתו בת"י 52, למעט מיץ פרי שמתקיים בו האמור בתקנה 6(א)(4) לתקנות סימון תזונתי; קפה או תה (עד כיתה ז' כולל) | מים, חלב, סודה, משקה סויה והכול בלא סוכר או ממתיק לרבות ממתיק שולחני כהגדרתו בתקנות סימון תזונתי. תה או קפה מכיתה ח' בלבד; מים עם צמחי תבלין ובכלל זה לואיזה, נענע; מיץ פרי שמתקיים בו האמור בתקנה 6(א)(4) לתקנות סימון תזונתי. | | | מיני מאפה שיש בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי, נתרן או סוכר, ובכלל זה בורקס, מלאווח, ג'חנון, פיצה, עוגות, עוגיות, רוגלך, קרואסונים, ופלים. | מאפים מקמח חיטה מלא או מקמח דגן מלא או מדגן מלא כהגדרתו בת"י 1241 שאין בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי, נתרן או סוכר. | | | מנות להכנה מהירה ובכלל זה מנות אישיות ארוזות מראש, מנות המוכנות על בסיס אבקה להכנת מחיות ומרקים וכן צ'יפס. | | | מזונות שיש בהם כמות גבוהה של נתרן (מלח) | מזון שיש בו כמות גבוהה של נתרן (מלח) ובכלל זה אבקות מרק, חמוצים, פיצוחים מלוחים וחטיפים מלוחים. | | | תיבול, רטבים ושומנים לבישול | אבקות תיבול ותערובות תיבול, אבקות או תערובות המכילות תמציות תבלינים כהגדרתן בת"י 1359, ובכלל זה רטבים מוכנים, מיונז, קטשופ, רוטב סויה, חמאה ומרגרינה; הוספה של סוכר, סילאן, דבש, מייפל או ממתיקים במהלך הבישול או הכנת המנה. | שמן קנולה או שמן זית; ניתן להשתמש בתבלינים ובעשבי תיבול מיובשים או טריים. |
| | | | | | | ירקות ופירות ממגוון הסוגים והמינים, לפי העונה טריים ושטופים; ירקות ופירות מוקפאים. | | | מוצרים שאינם מקמח מלא או דגנים שאינם מלאים ובכלל זה אורז, קוסקוס, פסטה, אטריות; לעניין לחם, לחמניות, חלות ופיתות שבהם תכולת הדגן המלא או קמח הדגן המלא נמוכה מ–80% מסך הקמחים והדגנים במוצר; לעניין דגני בוקר שבהם תכולת הדגן המלא או קמח הדגן המלא נמוכה מ–70% מסך כל הקמחים והדגנים במוצר. | מוצרים מקמח חיטה מלא או מקמח דגן מלא או מדגן מלא בלבד כהגדרתו בת"י 1241; לעניין לחם, לחמניות, חלות ופיתות שבהם תכולת הדגן המלא או קמח הדגן המלא לא תהיה קטנה מ–80% מסך כל הקמחים והדגנים במוצר; לעניין דגני בוקר שבהם תכולת הדגן המלא או קמח הדגן המלא לא תהיה קטנה מ–70% מסך כל הקמחים והדגנים במוצר; ובלבד שאין במוצרים כמות גבוהה של חומצות שומן רווי, נתרן או סוכר. | | מזונות עם כמות גבוהה של שומן | מזונות שיש בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי. | מזונות מן הצומח בעלי תכולה של שומן צמחי בלתי רווי ובכלל זה טחינה, אבוקדו, שמן זית, שמן קנולה. | | | ממרחים שיש בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי, נתרן או סוכר ובכלל זה שוקולד, חלבה, דבש, סילאן, ממרח חלב (ריבת חלב) או ריבה. | ממרחי קטניות, ירקות, וגבינות ובלבד שאין בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי, סוכר או נתרן, טחינה גולמית, סלט חומוס ובלבד שבסלט זה על כל מרכיביו אחוז השומן אינו עולה על 9%. | | | מזונות שעברו טיגון, למעט טיגון ביצים. | מזונות שעברו אפייה, צלייה, אידוי, בישול או הקפצה; בישול או טיגון מלא של ביצים. | | מזונות שמהווים מקור לחלבון | (1) מוצרי בשר מעובד ובכלל זה נקניקיות, המבורגרים, קבב ושניצלים מעובדים; (2) מוצרים מעובדים מהצומח - קטניות, ירקות ודגנים שהוספו להם | מזון כמקור לחלבון - מנות מן החי ומן הצומח, תבשיל קטניות, ביצים, חלקי בשר בקר רזה, דג ועוף בלא עור ובלבד שאין בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי או נתרן. |
| | | | ?חומרים מסמיכים, מרככים, מייצבים, משמרים, סיבים תזונתיים שמקורם לא מחומרי הגלם, חומרי כבישה, סופחי מים או חומרים משפרי טעם וצבע. | | | מוצרי חלב שיש בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי או נתרן ובכלל זה גבינות קשות, גבינות רכות, לבן או יוגורט; מוצרי חלב מתוקים או בתוספת ממתיקים. | מוצרי חלב: גבינות קשות, רכות, לבן או יוגורט ובלבד שאין בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי או נתרן. | | מזונות שיש בהם כמות סוכר גבוהה | ארטיקים (קרטיבים), שלגונים וגלידות שיש בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי או סוכר; ממתקים ובכלל זה - גומי לעיסה, מיני סוכריות (לרבות סוכריות גומי או סוכריות ג'לי), שוקולד וחטיפי שוקולד. | ארטיקים (קרטיבים), שלגונים וגלידות בגודל מנה עד 80 גרם, ובלבד שאין בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי או סוכר ובלא תוספת ממתיקים. | | | כל מוצר המכיל בוטנים, אגוזים ושקדים בשיעור כלשהו, ובכלל זה ממרח וחטיף. | |
י"ד בחשוון התשע"ט (23 באוקטובר 2018)
נפתלי בנט שר החינוך |