| 1. | הגדרות |
| 2. | הסדרת התקשורת של מפעיל עם ספק מזון מורשה |
| 3. | הרכב המזון, ערכו התזונתי וכמותו |
| 4. | איסור אספקת מזון אסור |
| 5. | איסור אספקת מזון אסור |
| 6. | פרסום הרכב המזון המסופק בצהרון |
| 7. | תחילה |
תקנות לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה בצהרונים, התשע"ז-2017 1בתוקף סמכותי לפי סעיפים 4, 5 ו–25 לחוק לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה בצהרונים, התשע"ז-2016 (להלן - החוק), ולפי סעיפים 3, 137 ו–138 לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - חוק המזון), ולאחר התייעצות עם שר האוצר ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה: |
| 7. תחילתן של תקנות אלה ביום תחילתו של החוק. |
(תקנה 2(א)(2)) הצהרת ספק מזון מורשה לפי חוק לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה בצהרונים, התשע"ז-2016 (להלן - החוק) אני _____________________________ הח"מ, ליחיד: שם פרטי ___________________________________ שם משפחה ______________________________ בעל רישיון תקף מספר _____________________________ שתוקפו עד _____________________________ לתאגיד: סוג התאגיד _______________________________ ומספרו __________________________________ בעל רישיון תקף מספר _____________________________ שתוקפו עד _____________________________ מצהיר בזה כדלקמן: 1. המזון שאספק או שאמכור לצהרון (שם הצהרון וכתובתו ___________________________ שמפעיל אותו (שם המפעיל וכתובתו _____________________________ מיוצר ________________________ במפעלי (שם העיר וכתובת המפעל שבו יוצר המזון _____________________________ והמזון עומד בהוראות חקיקת המזון לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015, והוראות חוק לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה בצהרונים, התשע"ז-2016, ותקנות לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה בצהרונים, התשע"ז-2017 (להלן - התקנות); 2. אני מתחייב כי הארוחות שאספק או אמכור לצהרון לא יכילו מזון אסור כהגדרתו בתקנות; יחיד: חתימה וחותמת המצהיר _____________________________ ___________________________________ תאגיד: חתימת מורשה חתימה בתאגיד וחותמת התאגיד _____________________________________ |
(תקנות 1, 3(2) ו–4) מזונות מותרים ואסורים
|
(תקנה 3(3)(א)) תפריט ארוחת צהריים לילדים בגילאי 3 עד 5 שנים טבלה 1 - תפריט ארוחה בשרית
_________________ * משקל המנה לא כולל את הציפוי. ** מגוון המנות עשירות החלבון הצמחוניות שבתפריט הבשרי יהיה על פי הגיוון למנה עשירת חלבון של התפריט הצמחוני שבטבלה 2. *** ניתן להגיש דגנים עם קטניות, כמנה מעורבת אחת או בנפרד בכמויות ככתוב בטבלה.
טבלה 2: תפריט ארוחה צמחונית
_________________ *** ניתן להגיש דגנים עם קטניות, כמנה מעורבת אחת או בנפרד בכמויות ככתוב בטבלה.
|
(תקנה 3(3)(ב)) תפריט ארוחת צהריים לילדים בגילאי 6 עד 10 טבלה 1 - תפריט ארוחה בשרית
_________________ * משקל המנה לא כולל את הציפוי. ** מגוון המנות עשירות החלבון הצמחוניות בתפריט הבשרי יהיה על פי הגיוון למנה עשירה בחלבון שבתפריט הצמחוני בטבלה 2.
_________________ *** ניתן להגיש דגנים עם קטניות, כמנה מעורבת אחת או בנפרד בכמויות ככתוב בטבלה; אין צורך לתת תוספת של קטניות לדגנים ביום שבו יש מנה עשירת חלבון צמחונית מקטניות. טבלה 2: ארוחה צמחונית
_________________ *** ניתן להגיש דגנים עם קטניות, כמנה מעורבת אחת או בנפרד בכמויות ככתוב בטבלה. |
(תקנה 3(4)) תפריט ארוחת מנחה • גודל המנה יהיה בהתאם לגיל של הילד: בגיל גן - חצי כריך ובגיל בית ספר - כריך שלם. • ניתן לגוון את הממרחים בממרחי קטניות או ממרחי ירקות, ובכלל זה: טחינה, חומוס, אבוקדו, ממרח בוטנים לא מתוק. ממרחים: גיל 3 עד 6 - 15 גרם, גיל 6 ומעלה - 20 גרם. • יש לתת לכל הפחות שלושה סוגי ממרחים שונים ושלושה סוגי ירקות ופירות שונים במשך השבוע. • ביום שבו ארוחת הצהריים היתה צמחונית, ניתן להכין כריכים מטונה או מממרחים חלביים ובכלל זה גבינה לבנה או ממרח גבינה. ניתן להוסיף ירקות חתוכים מגוונים לכריך. • כמויות הפירות: גיל 3 עד 6 - חצי מנה, גיל 6 ומעלה - 1 מנה. גודל המנה לפי התוספת השביעית. • ניתן לחתוך את הפירות לרבעים סמוך להגשתם. |
(תקנה 1) המדדים הנדרשים להגדרת מנות עשירות בחלבון כל מנה עשירה בחלבון תכיל לפחות את כמות החלבון והברזל ולא יותר מכמות השומן והנתרן הרשומות להלן ב–100 גרם מזון מוכן לאכילה:
_________________ * חלבון מן החי בלבד. |
תקנה (1) פרי העונה וגודל מנה לפירות
_________________ * פרי עשיר בויטמין C.
_________________ * פרי עשיר בויטמין C . א' באב התשע"ז (24 ביולי 2017) יעקב ליצמן שר הבריאות |