| 1. | הגדרות |
| 2. | שארית מותרת |
| 3. | שארית במזון מורכב |
| 4. | מזון פסול |
| 5. | נטילת דוגמאות |
| 6. | דיגום ובדיקה |
| 7. | ביטול |
| 8. | תחילה |
תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (שאריות חמרי הדברה), התשנ"א-1991 1בתוקף הסמכות לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983 (להלן - הפקודה), ששר הבריאות נטל לעצמו לפי סעיף 32 לחוק-יסוד: הממשלה, וסמכות שר החקלאות לפי סעיפים 2 ו-7 לחוק הגנת הצומח, התשט"ז-1955 (להלן - החוק), אנו מתקינים תקנות אלה: |
| 2. לא ייצר אדם לשם מכירה, לא ייבא ולא ישווק מזון המכיל או נושא עליו שארית, אלא אם כן שיעורה אינו עולה על השיעור המותר. |
| 6. דיגום ובדיקה של מזון לענין קביעת שיעור שארית של חמרי הדברה בהם יבוצעו כמפורט בחלקים 5 ו-6 של הקודקס. |
| 7. תקנות בריאות הציבור (מזון) (שאריות חמרי הדברה), התשל"א-1970 - בטלות. |
| 8. תחילתן של תקנות אלה תשעים ימים מיום פרסומן. |
תוספת ראשונה - תוספת שלישית 2 (תיקונים: התשס"ח, התשע"ו, התשע"ח) כ"ד בטבת התשנ"א (10 בינואר 1991)
|