תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון גלוטן), התשנ"ו-1996
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. סימון גלוטן
3. סימון ללא גלוטן
4. תחילה

תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון גלוטן), התשנ"ו-1996 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, אני מתקין תקנות אלה:
 
1.   
הגדרות
בתקנות אלה, "גלוטן" - חלבון מן הצומח הנמצא בגרעינים של חיטה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל ומוצריהם, לרבות עמילנים, לתת וסובין.
2.   
סימון גלוטן

(תיקון התשע"א)
לא ייצר אדם מזון שיש בו או שהוסף לו גלוטן בשיעור העולה על 20 חלקים למיליון, לא ייבאו ולא ישווקו אלא אם כן צויינו ברשימת הרכיבים במזון שם הצמח מקור הגלוטן והמלים "מכיל גלוטן".
3.   
סימון ללא גלוטן

(תיקונים: התשנ"ז, התשע"א)
יכול שמזון יסומן במלים "ללא גלוטן" אם נתקיימו לגביו התנאים שלהלן:
(1) שיעור הגלוטן בו אינו עולה או שווה ל-20 חלקים למיליון;
(2) הוא יוצר בתנאי ייצור נאותים כהגדרתם בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים), התשנ"ג-1993, להנחת דעתו של המנהל;
(3) ננקטו הצעדים הדרושים כדי להבטיח כי רמת הגלוטן בחומר הגלם ובמזון לא תעלה על 20 חלקים למיליון.
4.   
תחילה
תחילתה של תקנה 2 שנה מיום פרסומן של תקנות אלה ותחילתה של תקנה 3 - שלושים ימים מיום פרסומן.

ו' באייר התשנ"ו (25 באפריל 1996)

 
מאיר אורן
 
המנהל הכללי של משרד הבריאות
נתאשר.
 
אפרים סנה
 
שר הבריאות
 
[1.] ק"ת 5749, התשנ"ו (15.5.1996), עמ' 853.
תיקונים:ק"ת 5849, התשנ"ז (8.9.1997), עמ' 1130;
ק"ת 6982, התשע"א (1.3.2011), עמ' 733.