תקנות הגנה על בריאות הציבור מזון (מתן תעודת שחרור למזון רגיש מסוים) (הוראת שעה), התשפ"ב-2022 1 בתוקף סמכותי לפי סעיף 54(ב) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), ולאחר התייעצות עם שר הכלכלה, אני מתקין תקנות אלה: |
| 1. |
| 2. (2) תעודת שחרור לגביו תינתן בדרך מקוונת, לא יאוחר מיום העבודה שלאחר יום קבלת הבקשה, ולגבי משלוח מזון רגיש מסוים שהגיע לתחנת הסגר לפני התקופה הקובעת - לא יאוחר מיום העבודה שלאחר יום פרסומן של תקנות אלה, והכול למעט - (א) בתקופה שבה המערכת המקוונת אינה פעילה או תקינה, ואז תינתן התעודה בהקדם האפשרי; (ג) לגבי משלוח מזון שנדרש לגביו דיגום לפי תקנה 8 לתקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (דיגום משלוחי מזון רגיש לבדיקות מעבדה בתחנת הסגר), התש"ף-2022. (5) מוצרי מזון שיש לאחסנם, להחזיקם או להובילם בטמפרטורה מבוקרת או בטמפרטורה מוגדרת, כהגדרתן בחוק, ובלבד שהטמפרטורה נמוכה מ–8 מעלות צלזיוס; (6) פטריות או תערובותיהן כולל מוצרים שבהם פטרייה היא רכיב עיקרי; (7) מיקרואורגניזמים לשימוש בתעשיית המזון או כמוצר מוגמר; (8) מי שתייה מבוקבקים, מים מינרליים ומשקאות על בסיס מים מינרליים; (9) צבעי מאכל המיועדים לשיווק קמעונאי. י"ב בניסן התשפ"ב (13 באפריל 2022) ניצן הורוביץ שר הבריאות |