תאריך תצוגה: 12/02/2022
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. איסור שימוש בחומרים מסוימים
3. הפרדה ושילוט
4. ניקוי וחיטוי
פרק ב': סימון ופרסום תוצרת אורגנית
5. סימון זרעיםוחומר ריבוי
6. סימון תוצרת בהסבה
פרק ג': תנאי תשתית לחלקה אורגנית
7. מרחק מזערי
8. מניעת סחף
9. מערכות השקיה
פרק ד': הסבת חלקות גידול מחקלאות מקובלת לחקלאות אורגנית
10. הסבת חלקות גידול
11. משך תקופת ההסבה
12. קביעת תקופת ההסבה
13. קיצור תקופת הסבה
14. ביקורת בתקופת ההסבה
15. בדיקת שאריות
16. הודעה על סיום תקופת ההסבה
17. קביעת תקופת הסבה בידי המנהל
18. מעבר לחקלאות מקובלת
פרק ה': גידול בחלקה אורגנית
19. איסור גידול במצעים מנותקים
20. טיפול בשאריות חומר צמחי
21. איסור שימוש פחמן דו–חמצני
22. שימוש במטייבי קרקע ודשנים
23. תנאי יצור קומפוסט
פרק ו': זרעים וחומרי ריבוי
24. שימוש בזרעים וחומר ריבוי
פרק ז': מניעת נגעי צמחים והטיפול בהם
25. הגדרה
26. הסדרת הטיפול בנגעי צמחים
27. שימוש בתכשירים
פרק ח': משק מעורב
28. הגדרות
29. תנאים נוספים לייצור במשק מעורב
פרק ט': אריזה, אחסון והובלה
30. חומרי אריזה
31. הדברה באתרי אחסון או במכולות
32. אחסון תוצרת אורגנית
33. הובלה תוצרת אורגנית
פרק י': הכנת מוצרים אורגנים מן הצומח
34. תנאי מקדים
35. הדברה בשטחי עיבוד
36. עיבוד מוצר
37. תהליכי עיבוד
פרק י"א: הסדרת מכירה ויבוא
38. הסדרת היבוא
39. הסדרת המכירה
פרק י"ב: מתן היתר לעוסק וביקורת על פעולותיו
40. בקשה לקבלת היתר
41. מתן היתר
42. שמירת מסמכים
43. ביקורות
44. דוחות ביקורת
45. דגימות
46. תחילה
תוספת ראשונה
תוספת שניה
תוספת שלישית
תוספת רביעית
תוספת חמישית
תוספת שישית
תוספת שביעית

תקנות להסדרת תוצרת אורגנית (תוצרת אורגנית מן הצומח - ייצורה ומכירתה), התשס"ח-2008 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 15(א)(1) ו–(2) לחוק להסדרת תוצרת אורגנית, התשס"ה-2005 (להלן - החוק), בהתייעצות עם שר הבריאות, עם השר להגנת הסביבה ועם הארגון היציג, ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:
1.   
"מצע מנותק" - מצע לגידול צמחים שאינו מחובר לקרקע;
"עוסק" - עוסק בייצור תוצרת אורגנית מן הצומח;
"עיבוד" - כל פעולה לשינוי מרקם או צורה של תוצרת אורגנית מן הצומח;
"שאריות" - שאריות בקרקע או בתוצרת אורגנית מן הצומח של חומרים שלא הותרו לשימוש בתקנות אלה או בתקנות התכשירים האורגניים;
2.   
3.   
4.   
5.   
6.   
7.   
8.   
9.   
10.   
11.   
12.   
13.   
14.   
15.   
16.   
17.   
18.   
19.   
20.   
21.   
22.   
23.   
24.   
(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), רשאי אדם להשתמש בזרעים או בחומר ריבוי שאינם מסומנים בסמלים אם אישר זאת גוף אישור ובקרה, לפי תקנת משנה (ג), והמנהל הסכים לכך בכתב.
(ג) גוף אישור ובקרה רשאי לאשר שימוש בזרעים או בחומר ריבוי שאינם מסומנים בסמלים אם הוכח, להנחת דעתו, שאין בנמצא זרעים או חומר ריבוי מסומנים בסמלים; ואולם, אישור כאמור לשימוש בזרעים יינתן לפי סדר עדיפות יורד, כמפורט להלן:
(1) הזרעים לא טופלו בחומרים כימיים;
(2) הזרעים טופלו בתכשירים המפורטים בתקנות התכשירים האורגניים;
(3) הזרעים טופלו בתכשירים בהתאם להוראה שניתנה לפי חוק הגנת הצומח, התשט"ז-1956;
(4) הזרעים הם זרעים מייצור עצמי שמתקיים בהם האמור בפסקאות (1) עד (3).
25.   
26.   
27.   
28.   
29.   
30.   
31.   
32.   
33.   
34.   
35.   
36.   
37.   
38.   
(2) התוצרת סומנה בסמל הגוף שהמנהל הכיר בו כאמור בפסקה (1) ולוותה במסמך המאשר זאת (להלן - המסמך המלווה);
(3) היבואן ותוצרתו עומדים בביקורת שוטפת של גוף אישור ובקרה.
(ב) המסמך המלווה יהיה במקור בלבד, ילווה את המשלוח עד הגיעו ליבואן, ויישמר בידיו לתקופה שאינה פחותה משלוש שנים מיום היבוא.
39.   
40.   
41.   
42.   
43.   
44.   
45.   
46.   





שם החומר
שם באנגלית
פירות, אגוזים וזרעים אכילים:
Edible fruits, nuts and seeds:
צנובר
Acorns
אגוזי קולה
Cola nuts
חזרזר
Gooseberries (dried)
פטל (מיובש)
Raspberries (dried)
דומדמניות (מיובשות)(נזהה)
Red currants (dried)
תבלינים וצמחי תבלין אכילים:
Edible spices and herbs:
אגוז מוסקט
Nutmeg
פלפל שחור
Pepper green
פלפלון בכות
Pepper (peruvian)
זרעי חזרת
Horseradish seeds
גלנגל
Lesser galangal
קורטם הצבעים (חריע)
Safflwer flowers
גרגר הנחלים
Watercress herb
שונות:
Miscellaneous:
אצות, כולל עשבי ים המותרים בייצור מזון שאינו אורגני
Algae, including seaweed permitted in conventional foodstuffs preparation
מוצרים צמחיים , מעובדים בשיטות המוזכרות בתקנה 37
Vegetable products, processed by processes as referred to in regulation 37
שומנים ושמנים מזוקקים או לא, שלא עברו שינוי כימי, המופקים מצמחים שונים מ:
Fats and oils whether or not refined, but not chemically modified, derived from plants other than:
קקאו
Cocoa
קוקוס
Coconut
דקל
Palm
קנולה
Rape
קרטום הצבעים (חריע)
Sufflower
סוכרים ועמילנים הבאים וחומרים אחרים המיוצרים מדגנים ופקעות:
The following sugars, starches and other products from cereals and tubers:
פרוקטוז
Fructose
נייר אורז
Rice paper
נייר לחם ללא שמרים
Unleavened bread paper

מס' E
שם החומר
תנאי שימוש
שם באנגלית
E 341(i)
מונוקלציום פוספט
מתפיח לקמח תופח
Monocalciumphosphate
E 400
חומצה אלגינית
-
Alginic acid
E 401
אלגינט הנתרן
-
Sodium alginate
E 402
אלגינט האשלגן
-
Potassium alginate
E 406
אגר
-
Agar
E 407
קרגינן
-
Carrageenan
E 410
גומי זרעוני חרובים
-
Locust bean gum
E 412
גומי גואר
-
Guar gum
E 413
גומי טרגקנת
-
Tragaacanth gum
E 414
גומי ארביק
-
Arabic gum
E 415
גומי קסנטן
-
Xanthan gum
E 416
גומי קארייה
-
Karaya gum
E 422
גליצרול
מיצוי צמחים
Glycerol
E 440(i)
פקטין
-
Pectin
E 500
קרבונטים של נתרן
-
Soduim carbonates
E 501
קרבונטים של אשלגן
-
Potassium carbonates
E 503
קרבונטים של אמוניום
-
Ammonium carbonates
E 504
קרבונטים של מגנזיום
-
Magnesium carbonates
E 516
קלציום סולפט
נשא
Calcium sulphate
E 524
סודה קאוסטית
לצורכי אפייה
Sodium hydroxide
E 551
דו תחמוצת הצורן
מונע התגיישות בתבלינים
Silicon dioxide
E 938
ארגון
-
Argon
E 941
חנקן
-
Nitrogen
E 948
חמצן
-
Oxygen
 
חומרי טעם וריח
ממקור טבעי בלבד
Flavoring substances
 
מים ומלח
-
Water & Salt
 
מי שתייה
-
Drinking Water
 
מלח
מלחים (נתרן כלורי או אשלגן כלורי כמרכיבים עיקרים) המשמשים לעיבוד מזון
Salt
 
מיקרואורגניזמים
שלא עברו שינויים גנטיים
Micro-organism
 
מינרלים (כולל יסודות קורט), ויטמינים, חומצות אמינו ותרכובות חנקן אחרות
המורשים לשימוש בתעשיית המזון ואשר שילובם במזון נדרש על פי דין
Minerals

שם החומר
תנאי השימוש
שם באנגלית
מים
-
Water
קלציום כלוריד
חומר להתקרשות
Calcium chloride
קלציום קרבונט
-
Calcium carbonate
קלציום הידרוקסיד
-
Calcium hydroxide
קלציום סולפאט
חומר להתקרשות
Calcium sulphate
מגנזיום כלוריד
חומר להתקרשות
Magnesium Chloride
קרבונט האשלגן
לייבוש צימוקים
Potassium carbonate
קרבונט הנתרן
לייצור סוכר
Sodium carbonate
חומצה ציטרית
לייצור שמן ולהידרוליזה של עמילן
Citric acid
בסיס הנתרן
לייצור שמן ליפתית וסוכר
Sodium hydroxide
חומצה גופרית
לייצור סוכר
Sulfuric acid
איזופרופנול
לתהליך התגבשות של סוכר
Isopropanol
דו תחמוצת הפחמן
-
Carbon dixide
חנקן
-
Nitrogen
אתנול
חומר המסה
Ethanol
חומצה טאנית
גורם עזר לסינון
Tannic acid
אלבומין חלבון ביצה
-
Egg white albumin
קזאין
-
Casein
ג'לטין
-
Gelatin
מי זכוכית
-
Isinglass
שמנים צמחיים
חומרי סיכה, שחרור ומונעי קצף
Vegetable oils
דו תחמוצת הצורן במצב ג'ל או תמיסה קולואידית
-
Silicon dioxide gel or colloidal solution
פחם פעיל
-
Activated carbon
טלק
-
Talc
בנטוניט
-
Bentonite
קאולין
-
Kaolin
אדמה דיאטומית
-
Diatomaceous earth
פרליט
-
Perlite
קליפות אגוזי לוז
-
Hazelnut shells
קמח אורז
-
Rice meal
שעוות דבורים
חומר שחרור וסיכה
Beeswax



מבקש שהוא מעבד מזון -


הצהרת המבקש:

אני הח"מ מצהיר בזה כי המידע המפורט בבקשתי נכון ומדויק, ידועות לי הוראות החוק והתקנות שהותקנו לפיו ואני מתחייב לפעול לפיהן.

ידוע לי כי גוף אישור ובקרה רשאי לבטל היתר שנתן אם ראה שמתן ההיתר היה שלא כדין, שהתנאים לנתינתו אינם מתקיימים, או שבעל ההיתר אינו ממלא אחריהם.


חתימה: _____________________________ (שם פרטי ושם משפחה) תאריך: _____________________
[1.] ק"ת 6707, התשס"ח (1.9.2008), עמ' 1322.
תיקון:ק"ת 9928, התשפ"ב (13.1.2022), עמ' 1746.
[2.] במקור נכתב, כנראה בטעות, "והייצוא".

מפת מסמך

פרק א': כללי
1. הגדרות
2. איסור שימוש בחומרים מסוימים
3. הפרדה ושילוט
4. ניקוי וחיטוי
פרק ב': סימון ופרסום תוצרת אורגנית
5. סימון זרעיםוחומר ריבוי
6. סימון תוצרת בהסבה
פרק ג': תנאי תשתית לחלקה אורגנית
7. מרחק מזערי
8. מניעת סחף
9. מערכות השקיה
פרק ד': הסבת חלקות גידול מחקלאות מקובלת לחקלאות אורגנית
10. הסבת חלקות גידול
11. משך תקופת ההסבה
12. קביעת תקופת ההסבה
13. קיצור תקופת הסבה
14. ביקורת בתקופת ההסבה
15. בדיקת שאריות
16. הודעה על סיום תקופת ההסבה
17. קביעת תקופת הסבה בידי המנהל
18. מעבר לחקלאות מקובלת
פרק ה': גידול בחלקה אורגנית
19. איסור גידול במצעים מנותקים
20. טיפול בשאריות חומר צמחי
21. איסור שימוש פחמן דו–חמצני
22. שימוש במטייבי קרקע ודשנים
23. תנאי יצור קומפוסט
פרק ו': זרעים וחומרי ריבוי
24. שימוש בזרעים וחומר ריבוי
פרק ז': מניעת נגעי צמחים והטיפול בהם
25. הגדרה
26. הסדרת הטיפול בנגעי צמחים
27. שימוש בתכשירים
פרק ח': משק מעורב
28. הגדרות
29. תנאים נוספים לייצור במשק מעורב
פרק ט': אריזה, אחסון והובלה
30. חומרי אריזה
31. הדברה באתרי אחסון או במכולות
32. אחסון תוצרת אורגנית
33. הובלה תוצרת אורגנית
פרק י': הכנת מוצרים אורגנים מן הצומח
34. תנאי מקדים
35. הדברה בשטחי עיבוד
36. עיבוד מוצר
37. תהליכי עיבוד
פרק י"א: הסדרת מכירה ויבוא
38. הסדרת היבוא
39. הסדרת המכירה
פרק י"ב: מתן היתר לעוסק וביקורת על פעולותיו
40. בקשה לקבלת היתר
41. מתן היתר
42. שמירת מסמכים
43. ביקורות
44. דוחות ביקורת
45. דגימות
46. תחילה
תוספת ראשונה
תוספת שניה
תוספת שלישית
תוספת רביעית
תוספת חמישית
תוספת שישית
תוספת שביעית