תאריך תצוגה: 09/08/2021
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל
2. תחילה
תוספת

צו הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל), התש"ף-2020 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 321(ד) ו–(ו) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, אני מצווה לאמור:
 
1.   
(א) התקופות האמורות בסעיף 321(ד) ו–(ו) לחוק מוארכות בזה בתקופה של שישה חודשים, עד יום ד' בשבט התשפ"ב (6 בינואר 2022).
(ב) הנחיות והוראות נוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו–(ו) לחוק מובאות בזה בתוספת.
2.   

1. הנחיה מיום 21.6.11 - דרישות מפרט לתוספי מזון - מפרטים ע"פ חקיקת האיחוד האירופי
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24041211_27062011.pdf

2.2 הנחייה - סימון מזון המכיל אספארטאם - מיום י"ז בתמוז תשס"ג 17 ביולי 2003
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/44303.pdf

3. הנחייה - סימון תסחיב של גפרית דו–חמצנית ונגזרותיה מיום י"ז בחשון תשס"ג (23/10/02)
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/so2.pdf

4. שימוש בעלי "צמח הגת" הנחיה מיום 15/3/2004
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_26316613.pdf

5. דרישות לייבוא ג'לטין או קולגן מבקר ומוצרים המכילים רכיבים אלה סימוכין: מכתב בנושא 268433516 - וטרינריה מ–30/09/2016
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/270903616.pdf

6. נוהל לרישום מזון חדש (מספר הנוהל 004-08) בתוקף מיום: 19.02.06
https ://www .health .gov .il /hozer /Food 004-08.pdf

7. הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת הפרי pouteria Lucuma מיום כ"ד אלול התשע"ו, 27 בספטמבר 2016
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/271728116.pdf

8. הנחיית מזון חדש בנושא כיטין-גלוקן (Chitin -glucan ) שמקורו מהפטריה Aspergillus niger , מיום י"ג בתמוז תשע"ו, 19 ביולי 2016
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Chitin-glucan.pdf

9. הנחיה בנושא מזון חדש: אלפא-ציקלודקסטרין (? -cyclodextrin ) מיום ט"ז בטבת תשע"ו, 28 בדצמבר 2015
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/%CE%B1-cyclodextrin.pdf

10. הנחיית מזון חדש: האצה Lithothamnium corrallioides מיום ט"ז חשוון תשע"ו, 29 לאוקטובר 2015
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Lithothamnium_corrallioides.pdf

11. עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: פיטוסטרולים מיום ח' סיון תשע"ה, 26 למאי 2015
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ phytosterol_26052015.pdf

12. הנחיה בנושא מזון חדש: סידן פחמתי אמורפי מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ ACC.PDF

13. הנחיה בנושא מזון חדש: סוכרומלט (SUCROMALT ) מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ SUCROMALT.PDF

14. הנחיה בנושא מזון חדש: סוכר פרח הקוקוס מיום ט' בניסן תשע"ד, 9 במרץ 2014
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Cocos_nucifera.pdf

15. עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: תערובת מלחי מגנזיום, אשלגן ונתרן המופקת מים המלח מיום י"ד אייר תשע"ד, 14 למאי 2014
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ SALONA.PDF

16. הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת מיצוי פולי קפה ירוק מיום כ"ז חשון תשע"ד, 31 באוקטובר 2013
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ green_coffee.pdf

17. הנחיה בנושא מזון חדש: Sarcocornia fruticosa מיום כ"ד בתמוז תשע"ג, 2 ליולי 2013
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ sarcocornia_fruticosa.pdf

23. מפעלים ומתקנים לגזים לשימושי מזון
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_17284412_03042012.pdf

29. קבלת הסכמה מטעם שירות המזון הארצי ליבוא מזון ייעודי/מזון רפואי ושחרור מוצרים הנ"ל מתחנות הסגר, מיום 20 לדצמבר 2015
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_27130215.pdf

30. עדכון הוראות נוהל 05-007 "יבוא מזון רגיל - רישום מוקדם ושחרור מהנמל" מה–29.9.16
https://www.health.gov.il/hozer/Food_05-007.pdf

31. נוהל יבוא מזון: הנפקת אישור מוקדם ליבוא מזון רגיש ושחרורו (מספר הנוהל: 05-001) בתוקף מיום: 29.9.16
https://www.health.gov.il/hozer/food05-001.pdf

32. עדכון קווים מנחים לכמות מרבית של מתכות כבדות ובדיל במזון מיום 01.05.2016
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01022007.pdf

33. דרישות להכרה בגוף בקרה כמשמעו בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים) התשנ"ג 1993-
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_53510712.pdf

34. הנחיה מרכזת של דרישות מיקרוביולוגיות למוצרים שלהם אין מענה בחקיקה - סימוכין הנחיה מספר 271565516 מתאריך 29.09.2016
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ reg_271567416.pdf

35. דרישות לשם שחרור משלוח של תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל) בתחנת הסגר - מיום 19.10.15
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/45823416.pdf

36. דרישות הרכב ודרישות תזונתיות עבור תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל) - מיום 10.9.15
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/45825116.pdf

37. הנחיה בנושא: תנאים לייצור חלב נאקות ומוצריו מיום ז' באדר ב תשע"ד, 9 במרץ 2014
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_17707214.pdf

38. הנחיות לגבי רישוי עסקים לייצור גלידה לרבות גלידריות
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_08032006.pdf

39. שימוש ברשמים וברישומים דיגיטליים (צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (איכות חלב) תשי"ח 1958 - כ"ג בכסלו תשס"ג, 28 בנובמבר 2002
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ digital.pdf

40. ריענון ההנחיה מיום 30.6.2008: שימוש בפוליאתילן גליקול (PEG ) כרכיב בתוספי תזונה ומוצרי מזון
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_52823212_29102012.pdf

41. הגבלות על שימוש של "אצות כחוליות - ירוקות" במזון מיום 1 במאי 2008
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_01052008.pdf

42. ריענון ההנחיה מיום 3.3.2008: שימוש של חלקי צמחים המוגדרים לתוספי תזונה ולחליטות בלבד במוצרי מזון אחרים
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_27042008_03032008.pdf

43. הנחיה לגבי שמן מזרעי הקנבוס תאריך הוצאת ההנחיה: 12.9.2004
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/13362713.pdf

44. הנחייה - תוספי תזונה המיועדים להחזרת מינרלים ונוזלים - עדכון מיום 27.3.18
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_15032015.pdf

45. עדכון ההנחיה מתאריך 3.4.2013 לגבי שימוש בתוספי מזון כרכיב "תזונתי" בתוספי תזונה
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_12746513.pdf

46. הנחיות להגשת מידע להערכת בטייחות של צמח, פיטרייה, אצה או רכיב בתוסף תזונה 2.03.06 - עדכון 30/10/06
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/13487613.pdf

47. הנחיות לשימוש בביצים במוסדות האשפוז
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ eggs.pdf

48. הנחיות שירות המזון הארצי - חומרי טעם וריח - התשע"ה- 2015
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24062015.pdf

49. חומר טעם וריח - קינין (Quinine ), מיום 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_02012005.pdf

50. שימוש בתמציות צמחים - Cananga odorata (cananga oil), Iris germanica (orris root)

כחומרי טעם וריח מיום - 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_02012005_2.pdf

51. קווים מנחים לרמה מירבית של דיוקסינים ותרכובות PCBs במזון בישראל - מיום 22/3/2016
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/28280616.pdf

52. הנחייה בנושא רמות מותרות של מלמין ושל נגזרותיו במזון
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_10429211_16052011.pdf

53. עדכון הנחיה בנושא רמות מותרות של תרכובות Polycyclic Aromatic (Hydrocarbons PAH's)
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_10428011_13032011.pdf

54. קווים מנחים להורדת רמת ה–PAH במוצרי מזון בזמן תהליכי עישון, מיום 27/1/08
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg27012008.pdf

55. קווים מנחים לרמות גבוליות של רדיונוקלידים במזון
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24022005.pdf

56. הנחיה: שימוש בתו נושא היגד ללחם, חלות, לחמניות ופיתות מקמח מלא - עדכון 29/09/16
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/57042712.pdf

57. הנחיה בדבר מוצרי מזון המכילים קפאין - מיום ה' בתשרי תשס"ה 20/9/2004
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ caffeine_20092004.pdf

58. עדכון תכשירי בקטריופג'ים המאושרים למזון - יולי 2015
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_48223915_30062015.pdf

59. שימוש בבקטריופג'ים (נגיפים קוטלי חיידקים) במזון - אוגוסט 2014
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/51457414.pdf

60. הנחיה לשימוש בתוספים למי דוודים להכנת קיטור הבא במגע במזון
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_51865113.pdf

72. הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (בשר) מיום: 29.3.16
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_pacaging_meat.pdf

73. הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (דגים) מיום: 29.3.16
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_pacaging_fish.pdf

74. הנחיה: יצור מזון מן החי מוכן לאכילה ללא טיפול טרמי מלא מיום: 27.12.2009; מכתב מס' 278-08 מיום 30.12.2008; מכתב מס' 33076709 מתאריך 27.12.2009
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_termi.pdf

75. כללים לשמירת שרשרת הקירור ולמניעת הרעלות היסטמין בהובלה ובטיפול בדגים
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_25092006.pdf

76. הנדון: ביטול הנחיות בנושא בשר מיושן מכתב 27019416 מתאריך 27.9.16
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_28071997.pdf

77. הנדון: הנחיות לטיפול וייצור למכירה במקום, של בשר ובשר בעלי כנף, באטליזים או מחלקות אטליז במרכולים (פריטים 74. ג'-ד', 4.4 ב'-ה' לצו רישוי עסקים)
https://www.health.gov.il/hozer/BZ05_2016.pdf

78. נוהל: "יבוא ווטרינריה - טיפול במשלוחי מזון מן החי מיבוא במעבר" (מספר הנוהל: 05-011) בתוקף מיום: 29/2/16
https://www.health.gov.il/hozer/food05-011.pdf

79. נוהל: יבוא וטרינריה - בתי קירור/מחסנים המשמשים לאחסון מוצרי מזון מן החי במעבר (מספר הנוהל: 05-012) בתוקף מיום: 01.01.2015
https://www.health.gov.il/hozer/Food05-012.pdf

כ"ג בסיוון התש"ף (15 ביוני 2020)
יולי (יואל) אדלשטיין
שר הבריאות
[1.] ק"ת 8601, התש"ף (16.6.2020), עמ' 1560.
תיקונים:ק"ת 9162, התשפ"א (8.2.2021), עמ' 1884;
ק"ת 9551, התשפ"א (9.8.2021), עמ' 3926 [התשפ"א (מס' 2)].
[2.] ההנחייה המופיעה בפרט 2 בתוספת הוארכה בתיקון התשפ"א עד 31.12.2020 בלבד.

מפת מסמך

1. הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל
2. תחילה
תוספת