| 1. | הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל |
| 2. | תחילה |
| תוספת |
צו הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הארכת תקופת תוקפן של הנחיות והוראות נוהל), התש"ף-2020 1 בתוקף סמכותי לפי סעיף 321(ד) ו–(ו) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, אני מצווה לאמור: |
| 1. |
| 2. רשימת ההנחיות והוראות הנוהל של שירות המזון שפורסמו באתר האינטרנט ערב תחילתו של החוק כאמור בסעיף 321(ד) ו–(ו) לחוק: 1. הנחיה מיום 21.6.11 - דרישות מפרט לתוספי מזון - מפרטים ע"פ חקיקת האיחוד האירופי https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24041211_27062011.pdf 2.2 הנחייה - סימון מזון המכיל אספארטאם - מיום י"ז בתמוז תשס"ג 17 ביולי 2003 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/44303.pdf 3. הנחייה - סימון תסחיב של גפרית דו–חמצנית ונגזרותיה מיום י"ז בחשון תשס"ג (23/10/02) https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/so2.pdf 4. שימוש בעלי "צמח הגת" הנחיה מיום 15/3/2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_26316613.pdf 5. דרישות לייבוא ג'לטין או קולגן מבקר ומוצרים המכילים רכיבים אלה סימוכין: מכתב בנושא 268433516 - וטרינריה מ–30/09/2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/270903616.pdf 6. נוהל לרישום מזון חדש (מספר הנוהל 004-08) בתוקף מיום: 19.02.06 https ://www .health .gov .il /hozer /Food 004-08.pdf 7. הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת הפרי pouteria Lucuma מיום כ"ד אלול התשע"ו, 27 בספטמבר 2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/271728116.pdf 8. הנחיית מזון חדש בנושא כיטין-גלוקן (Chitin -glucan ) שמקורו מהפטריה Aspergillus niger , מיום י"ג בתמוז תשע"ו, 19 ביולי 2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Chitin-glucan.pdf 9. הנחיה בנושא מזון חדש: אלפא-ציקלודקסטרין (? -cyclodextrin ) מיום ט"ז בטבת תשע"ו, 28 בדצמבר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/%CE%B1-cyclodextrin.pdf 10. הנחיית מזון חדש: האצה Lithothamnium corrallioides מיום ט"ז חשוון תשע"ו, 29 לאוקטובר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Lithothamnium_corrallioides.pdf 11. עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: פיטוסטרולים מיום ח' סיון תשע"ה, 26 למאי 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ phytosterol_26052015.pdf 12. הנחיה בנושא מזון חדש: סידן פחמתי אמורפי מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ ACC.PDF 13. הנחיה בנושא מזון חדש: סוכרומלט (SUCROMALT ) מיום י"א תמוז תשע"ד, 9 ביולי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ SUCROMALT.PDF 14. הנחיה בנושא מזון חדש: סוכר פרח הקוקוס מיום ט' בניסן תשע"ד, 9 במרץ 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Cocos_nucifera.pdf 15. עדכון הנחיה בנושא מזון חדש: תערובת מלחי מגנזיום, אשלגן ונתרן המופקת מים המלח מיום י"ד אייר תשע"ד, 14 למאי 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ SALONA.PDF 16. הנחיה בנושא מזון חדש: אבקת מיצוי פולי קפה ירוק מיום כ"ז חשון תשע"ד, 31 באוקטובר 2013 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ green_coffee.pdf 17. הנחיה בנושא מזון חדש: Sarcocornia fruticosa מיום כ"ד בתמוז תשע"ג, 2 ליולי 2013 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ sarcocornia_fruticosa.pdf 23. מפעלים ומתקנים לגזים לשימושי מזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_17284412_03042012.pdf 29. קבלת הסכמה מטעם שירות המזון הארצי ליבוא מזון ייעודי/מזון רפואי ושחרור מוצרים הנ"ל מתחנות הסגר, מיום 20 לדצמבר 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_27130215.pdf 30. עדכון הוראות נוהל 05-007 "יבוא מזון רגיל - רישום מוקדם ושחרור מהנמל" מה–29.9.16 https://www.health.gov.il/hozer/Food_05-007.pdf 31. נוהל יבוא מזון: הנפקת אישור מוקדם ליבוא מזון רגיש ושחרורו (מספר הנוהל: 05-001) בתוקף מיום: 29.9.16 https://www.health.gov.il/hozer/food05-001.pdf 32. עדכון קווים מנחים לכמות מרבית של מתכות כבדות ובדיל במזון מיום 01.05.2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/Reg_01022007.pdf 33. דרישות להכרה בגוף בקרה כמשמעו בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים) התשנ"ג 1993- https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_53510712.pdf 34. הנחיה מרכזת של דרישות מיקרוביולוגיות למוצרים שלהם אין מענה בחקיקה - סימוכין הנחיה מספר 271565516 מתאריך 29.09.2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ reg_271567416.pdf 35. דרישות לשם שחרור משלוח של תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל) בתחנת הסגר - מיום 19.10.15 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/45823416.pdf 36. דרישות הרכב ודרישות תזונתיות עבור תרכובות מזון לתינוקות ולפעוטות (תמ"ל) - מיום 10.9.15 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/45825116.pdf 37. הנחיה בנושא: תנאים לייצור חלב נאקות ומוצריו מיום ז' באדר ב תשע"ד, 9 במרץ 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_17707214.pdf 38. הנחיות לגבי רישוי עסקים לייצור גלידה לרבות גלידריות https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_08032006.pdf 39. שימוש ברשמים וברישומים דיגיטליים (צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (איכות חלב) תשי"ח 1958 - כ"ג בכסלו תשס"ג, 28 בנובמבר 2002 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ digital.pdf 40. ריענון ההנחיה מיום 30.6.2008: שימוש בפוליאתילן גליקול (PEG ) כרכיב בתוספי תזונה ומוצרי מזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_52823212_29102012.pdf 41. הגבלות על שימוש של "אצות כחוליות - ירוקות" במזון מיום 1 במאי 2008 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_01052008.pdf 42. ריענון ההנחיה מיום 3.3.2008: שימוש של חלקי צמחים המוגדרים לתוספי תזונה ולחליטות בלבד במוצרי מזון אחרים https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_27042008_03032008.pdf 43. הנחיה לגבי שמן מזרעי הקנבוס תאריך הוצאת ההנחיה: 12.9.2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/13362713.pdf 44. הנחייה - תוספי תזונה המיועדים להחזרת מינרלים ונוזלים - עדכון מיום 27.3.18 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_15032015.pdf 45. עדכון ההנחיה מתאריך 3.4.2013 לגבי שימוש בתוספי מזון כרכיב "תזונתי" בתוספי תזונה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_12746513.pdf 46. הנחיות להגשת מידע להערכת בטייחות של צמח, פיטרייה, אצה או רכיב בתוסף תזונה 2.03.06 - עדכון 30/10/06 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/13487613.pdf 47. הנחיות לשימוש בביצים במוסדות האשפוז https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ eggs.pdf 48. הנחיות שירות המזון הארצי - חומרי טעם וריח - התשע"ה- 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24062015.pdf 49. חומר טעם וריח - קינין (Quinine ), מיום 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_02012005.pdf 50. שימוש בתמציות צמחים - Cananga odorata (cananga oil), Iris germanica (orris root) כחומרי טעם וריח מיום - 2 בינואר 2005, כ"א בטבת תשס"ה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_02012005_2.pdf 51. קווים מנחים לרמה מירבית של דיוקסינים ותרכובות PCBs במזון בישראל - מיום 22/3/2016 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/28280616.pdf 52. הנחייה בנושא רמות מותרות של מלמין ושל נגזרותיו במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_10429211_16052011.pdf 53. עדכון הנחיה בנושא רמות מותרות של תרכובות Polycyclic Aromatic (Hydrocarbons PAH's) https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_10428011_13032011.pdf 54. קווים מנחים להורדת רמת ה–PAH במוצרי מזון בזמן תהליכי עישון, מיום 27/1/08 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg27012008.pdf 55. קווים מנחים לרמות גבוליות של רדיונוקלידים במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_24022005.pdf 56. הנחיה: שימוש בתו נושא היגד ללחם, חלות, לחמניות ופיתות מקמח מלא - עדכון 29/09/16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/57042712.pdf 57. הנחיה בדבר מוצרי מזון המכילים קפאין - מיום ה' בתשרי תשס"ה 20/9/2004 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ caffeine_20092004.pdf 58. עדכון תכשירי בקטריופג'ים המאושרים למזון - יולי 2015 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_48223915_30062015.pdf 59. שימוש בבקטריופג'ים (נגיפים קוטלי חיידקים) במזון - אוגוסט 2014 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/ Regulations/51457414.pdf 60. הנחיה לשימוש בתוספים למי דוודים להכנת קיטור הבא במגע במזון https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_51865113.pdf 72. הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (בשר) מיום: 29.3.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_pacaging_meat.pdf 73. הנחיה: אריזה מחדש של מזון מן החי (דגים) מיום: 29.3.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_pacaging_fish.pdf 74. הנחיה: יצור מזון מן החי מוכן לאכילה ללא טיפול טרמי מלא מיום: 27.12.2009; מכתב מס' 278-08 מיום 30.12.2008; מכתב מס' 33076709 מתאריך 27.12.2009 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ REG_termi.pdf 75. כללים לשמירת שרשרת הקירור ולמניעת הרעלות היסטמין בהובלה ובטיפול בדגים https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_25092006.pdf 76. הנדון: ביטול הנחיות בנושא בשר מיושן מכתב 27019416 מתאריך 27.9.16 https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/Regulations/ Reg_28071997.pdf 77. הנדון: הנחיות לטיפול וייצור למכירה במקום, של בשר ובשר בעלי כנף, באטליזים או מחלקות אטליז במרכולים (פריטים 74. ג'-ד', 4.4 ב'-ה' לצו רישוי עסקים) https://www.health.gov.il/hozer/BZ05_2016.pdf 78. נוהל: "יבוא ווטרינריה - טיפול במשלוחי מזון מן החי מיבוא במעבר" (מספר הנוהל: 05-011) בתוקף מיום: 29/2/16 https://www.health.gov.il/hozer/food05-011.pdf 79. נוהל: יבוא וטרינריה - בתי קירור/מחסנים המשמשים לאחסון מוצרי מזון מן החי במעבר (מספר הנוהל: 05-012) בתוקף מיום: 01.01.2015 https://www.health.gov.il/hozer/Food05-012.pdf כ"ג בסיוון התש"ף (15 ביוני 2020) יולי (יואל) אדלשטיין שר הבריאות |