| 1. | הכרזה בדבר מזונות רגישים |
| 2. | תחילה |
תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (הכרזה בדבר מזון רגיש), התש"ף-2019 1 בתוקף סמכותי לפי סעיף 59 לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), ולפי המלצת מנהל שירות המזון בהתבסס על ניהול סיכונים, אני מכריז לאמור: |
| 1. (8) מוצרי מזון שיש לאחסנם, להחזיקם או להובילם בטמפרטורה מבוקרת או בטמפרטורה מוגדרת, כהגדרתן בחוק, ובלבד שהטמפרטורה נמוכה מ–8 מעלות צלזיוס; (9) מזון לצרכים תזונתיים מיוחדים, למעט מזון המסומן "ללא גלוטן", כמפורט להלן: (א) מזונות המיועדים לצריכה של תינוקות ופעוטות כולל תרכובות מזון ומזונות משלימים המסומנים בייעוד כאמור; (ב) מזון ייעודי כהגדרתו בחוק, למעט מזון המסומן "ללא גלוטן"; (ג) מזונות המיועדים לשמש תחליף לדיאטה היומית, כולה או חלקה, ובכלל זה פורמולות או תוספי תזונה לספורטאים; (ד) תוסף תזונה כהגדרתו בחוק; (ה) ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו לשימוש כרכיב תזונתי בתעשיית המזון; (10) פטריות או תערובותיהן כולל מוצרים שבהם פטרייה היא רכיב עיקרי; (11) מיקרואורגניזמים לשימוש בתעשיית המזון או כמוצר מוגמר; (12) מי שתייה מבוקבקים, מים מינרליים ומשקאות על בסיס מים מינרליים; (13) צבעי מאכל המיועדים לשיווק קמעונאי; (14) עלי צמח הגת בצורתם הטבעית המיועדים ללעיסה. |
| 2. |