| 1. | הגדרות |
| 2. | חובת רישיון |
| 3. | בקשה לרישיון רוכלות במזון |
| 4. | ביקורת המיתקן והציוד |
| 5. | הגבלת הטיפול במזון |
| 6. | מזון אסור לרוכלות |
| 7. | איכות המזון |
| 8. | שמירת מזון בטמפרטורה מבוקרת |
| 9. | מזון ארוז מראש |
| 10. | תאריך אחרון לשימוש |
| 11. | כלי הגשה |
| 12. | תנאים לאחסון מזון, לטיפול בו ולהצגתו למכירה |
| 13. | ציוד |
| 14. | מיתקני קירור |
| 15. | אחזקת מזון במיתקן קירור |
| 16. | מיתקני חימום |
| 17. | שמירת תעודות |
| 18. | מים וביוב |
| 19. | איסוף פסולת והרחקתה |
| 20. | השמדת מזון |
| 21. | ניקוי פנים המיתקן |
| 22. | מניעת מפגעים |
| 23. | מקום חניית המיתקן |
| 24. | לבוש וניקיון אישי |
| 25. | בריאות הרוכל |
| 26. | איסור אחזקת בעלי חיים |
| 27. | הגבלת רוכלות |
| 28. | סימון המיתקן |
| 29. | סייג לתחולה |
| 30. | שמירת דינים |
| 31. | ביטול |
| 32. | תחילה והוראת מעבר |
| תוספת |
תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים ברוכלות מזון), התשס"ט-2009 1 בתוקף סמכותי לפי סעיף 10(א) לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968 (להלן - חוק רישוי עסקים), בהתייעצות עם השר להגנת הסביבה, בהסכמת שר הפנים לפי סעיף 6ג(ב) לחוק רישוי עסקים לעניין תקנה 3, ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת לפי סעיף 21א(א) לחוק-יסוד: הכנסת, וסעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מתקין תקנות אלה: |
| 1. |
| 2. |
| 3. |
| 4. |
| 5. |
| 6. (4) תוסף תזונה כהגדרתו בתקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי תזונה), התשנ"ז-1997 (להלן - תקנות תוספי תזונה); (5) מזון אחר על פי הוראת המנהל אשר מכירתו ברוכלות עלולה לסכן את בריאות הציבור; המנהל יפרסם את הוראתו ונימוקיה באתר האינטרנט של משרד הבריאות. |
| 7. (1) מוצר מזון שלא יוצר בעסק בעל רישיון לפי חוק רישוי עסקים ורישיון לפי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסחר במזון, ייצורו והחסנתו), התשכ"א-1960 ((להלן - רישיון יצרן); (2) בשר, בשר עוף או מוצריהם אלא אם כן הם משחיטה בבית מטבחיים או בבית שחיטה בעל רישיון עסק לפי חוק רישוי עסקים, ורישיון יצרן, לפי העניין, וכן מצורפת להם תעודה לפי תקנות שחיטת בהמות או לפי תקנות שחיטת עופות, לפי העניין, ואושרו למאכל אדם בידי וטרינר של הרשות המקומית בטרם הוכנסו לרשות המקומית וכל תעודה וטרינרית אחרת הנדרשת לפי כל דין; (3) מזון שהוא ביצים, אלא אם כן מוינו בתחנת מיון בעלת רישיון עסק לפי חוק רישוי עסקים ומצורפת להן תעודת משלוח לפי פרק ה’ לכללי המועצה לענף הלול (הסדרת ייצור, מיון ושיווק), התשכ"ח-1968; (4) מזון שאינו ראוי למאכל אדם מחמת רקב, הזדהמות או כל סיבה אחרת. |
| 8. (ג) מזון מוכן חם יישמר בטמפרטורה של 65 מעלות צלסיוס לפחות. (ד) מוצרי מזון מוקפאים שהפשירו לא יוקפאו מחדש, אלא יושמדו; מוצרי מזון טעוני קירור שהוצאו מקירור לא יקוררו מחדש, אלא יושמדו. |
| 9. |
| 10. |
| 11. |
| 12. |
| 13. |
| 14. |
| 15. |
| 16. |
| 17. |
| 18. |
| 19. |
| 20. |
| 21. |
| 22. |
| 23. |
| 24. |
| 25. |
| 26. |
| 27. |
| 28. |
| 29. |
| 30. |
| 31. תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים ברוכלות מזון), התשל"ד-1973 - בטלות. |
| 32. |