תאריך תצוגה: 17/02/2009
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. חובת רישיון
3. בקשה לרישיון רוכלות במזון
4. ביקורת המיתקן והציוד
5. הגבלת הטיפול במזון
6. מזון אסור לרוכלות
7. איכות המזון
8. שמירת מזון בטמפרטורה מבוקרת
9. מזון ארוז מראש
10. תאריך אחרון לשימוש
11. כלי הגשה
12. תנאים לאחסון מזון, לטיפול בו ולהצגתו למכירה
13. ציוד
14. מיתקני קירור
15. אחזקת מזון במיתקן קירור
16. מיתקני חימום
17. שמירת תעודות
18. מים וביוב
19. איסוף פסולת והרחקתה
20. השמדת מזון
21. ניקוי פנים המיתקן
22. מניעת מפגעים
23. מקום חניית המיתקן
24. לבוש וניקיון אישי
25. בריאות הרוכל
26. איסור אחזקת בעלי חיים
27. הגבלת רוכלות
28. סימון המיתקן
29. סייג לתחולה
30. שמירת דינים
31. ביטול
32. תחילה והוראת מעבר
תוספת

תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים ברוכלות מזון), התשס"ט-2009 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 10(א) לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968 (להלן - חוק רישוי עסקים), בהתייעצות עם השר להגנת הסביבה, בהסכמת שר הפנים לפי סעיף 6ג(ב) לחוק רישוי עסקים לעניין תקנה 3, ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת לפי סעיף 21א(א) לחוק-יסוד: הכנסת, וסעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מתקין תקנות אלה:
 
1.   
"המנהל" - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיכו לעניין תקנות אלה, כולן או מקצתן;
"טיפול במזון" - חיתוך, פריסה, פירוק, טחינה, ערבוב, תיבול, הפשרה, אפייה, חימום, סחיטה, שטיפה, אריזה מראש או כל פעולה אחרת המשנה את המצב הפיזי או הכימי של המזון;
"מזון" - כהגדרתו בפקודה;
"מזון ארוז מראש" - מזון שנארז על ידי יצרן לשיווק לצרכן;
"מזון בתפזורת" - מזון שאינו ארוז מראש;
"מזון ייעודי" - מזון לצריכה של קהל מסוים, הסובל ממחלה שלגביה ישנה התוויה תזונתית שאישר המנהל, או מזון אשר על פי התווייתו מתאים לצרכים תזונתיים מיוחדים;
"מזון שאינו מוכן לאכילה" - מזון שטרם הוכן לצריכה או הדורש טיפול כלשהו קודם לצריכתו;
"מזון רגיש" - מזון כמפורט בתוספת;
"מזיקים" - בעלי חיים העלולים להזיק למזון;
"מיתקן חימום" - מיתקן המבטיח שמירת הטמפרטורה הנדרשת על פי תקנה 8(ג);
"מיתקן קירור" - מיתקן המבטיח שמירת הטמפרטורה הנדרשת על פי תקנה 8(א) ו-(ב);
"מסמכים נוספים" - כהגדרתם בסעיף 6ג(א) לחוק רישוי עסקים;
"עגלת יד" - כהגדרתה בתקנות התעבורה, התשכ"א-1961;
"רוכלות" - כהגדרתה בסעיף 2א(ה) לחוק רישוי עסקים, הנעשית מתוך רכב, עגלת יד או מיתקן אחר שאישר המנהל ((להלן - מיתקן);
"רוכלות מזון" - רוכלות במזון שהיא עסק טעון רישוי, כמשמעותו בפרט 6.9א בתוספת לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), התשנ"ה-1995;
"רכב" - כהגדרתו בפקודת התעבורה;
"שטיפה" - ניקוי המזון טרם צריכתו או לצורך הכנתו להמשך טיפול.
2.   
3.   
4.   
5.   
6.   
7.   
(1) מוצר מזון שלא יוצר בעסק בעל רישיון לפי חוק רישוי עסקים ורישיון לפי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסחר במזון, ייצורו והחסנתו), התשכ"א-1960 ((להלן - רישיון יצרן);
(2) בשר, בשר עוף או מוצריהם אלא אם כן הם משחיטה בבית מטבחיים או בבית שחיטה בעל רישיון עסק לפי חוק רישוי עסקים, ורישיון יצרן, לפי העניין, וכן מצורפת להם תעודה לפי תקנות שחיטת בהמות או לפי תקנות שחיטת עופות, לפי העניין, ואושרו למאכל אדם בידי וטרינר של הרשות המקומית בטרם הוכנסו לרשות המקומית וכל תעודה וטרינרית אחרת הנדרשת לפי כל דין;
(3) מזון שהוא ביצים, אלא אם כן מוינו בתחנת מיון בעלת רישיון עסק לפי חוק רישוי עסקים ומצורפת להן תעודת משלוח לפי פרק ה’ לכללי המועצה לענף הלול (הסדרת ייצור, מיון ושיווק), התשכ"ח-1968;
(4) מזון שאינו ראוי למאכל אדם מחמת רקב, הזדהמות או כל סיבה אחרת.
8.   
9.   
10.   
11.   
12.   
13.   
14.   
15.   
16.   
17.   
18.   
19.   
20.   
21.   
22.   
23.   
24.   
25.   
26.   
27.   
28.   
29.   
30.   
31.   
32.   
[1.] ק"ת 6754, התשס"ט (17.2.2009), עמ' 495.

מפת מסמך

1. הגדרות
2. חובת רישיון
3. בקשה לרישיון רוכלות במזון
4. ביקורת המיתקן והציוד
5. הגבלת הטיפול במזון
6. מזון אסור לרוכלות
7. איכות המזון
8. שמירת מזון בטמפרטורה מבוקרת
9. מזון ארוז מראש
10. תאריך אחרון לשימוש
11. כלי הגשה
12. תנאים לאחסון מזון, לטיפול בו ולהצגתו למכירה
13. ציוד
14. מיתקני קירור
15. אחזקת מזון במיתקן קירור
16. מיתקני חימום
17. שמירת תעודות
18. מים וביוב
19. איסוף פסולת והרחקתה
20. השמדת מזון
21. ניקוי פנים המיתקן
22. מניעת מפגעים
23. מקום חניית המיתקן
24. לבוש וניקיון אישי
25. בריאות הרוכל
26. איסור אחזקת בעלי חיים
27. הגבלת רוכלות
28. סימון המיתקן
29. סייג לתחולה
30. שמירת דינים
31. ביטול
32. תחילה והוראת מעבר
תוספת