| | | |
| | | ירקות ופירות ממגוון הסוגים והמינים, לפי העונה טריים ושטופים; ירקות ופירות מוקפאים. |
| | מוצרים שאינם מקמח מלא או דגנים שאינם מלאים ובכלל זה אורז, קוסקוס, פסטה, אטריות; לעניין לחם, לחמניות, חלות ופיתות שבהם תכולת הדגן המלא או קמח הדגן המלא נמוכה מ–80% מסך הקמחים והדגנים במוצר; לעניין דגני בוקר שבהם תכולת הדגן המלא או קמח הדגן המלא נמוכה מ–70% מסך כל הקמחים והדגנים במוצר. | מוצרים מקמח חיטה מלא או מקמח דגן מלא או מדגן מלא בלבד כהגדרתו בת"י 1241; לעניין לחם, לחמניות, חלות ופיתות שבהם תכולת הדגן המלא או קמח הדגן המלא לא תהיה קטנה מ–80% מסך כל הקמחים והדגנים במוצר; לעניין דגני בוקר שבהם תכולת הדגן המלא או קמח הדגן המלא לא תהיה קטנה מ–70% מסך כל הקמחים והדגנים במוצר; ובלבד שאין במוצרים כמות גבוהה של חומצות שומן רווי, נתרן או סוכר. |
| מזונות עם כמות גבוהה של שומן | מזונות שיש בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי. | מזונות מן הצומח בעלי תכולה של שומן צמחי בלתי רווי ובכלל זה טחינה, אבוקדו, שמן זית, שמן קנולה. |
| | ממרחים שיש בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי, נתרן או סוכר ובכלל זה שוקולד, חלבה, דבש, סילאן, ממרח חלב (ריבת חלב) או ריבה. | ממרחי קטניות, ירקות, וגבינות ובלבד שאין בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי, סוכר או נתרן, טחינה גולמית, סלט חומוס ובלבד שבסלט זה על כל מרכיביו אחוז השומן אינו עולה על 9%. |
| | מזונות שעברו טיגון, למעט טיגון ביצים. | מזונות שעברו אפייה, צלייה, אידוי, בישול או הקפצה; בישול או טיגון מלא של ביצים. |
| מזונות שמהווים מקור לחלבון | (1) מוצרי בשר מעובד ובכלל זה נקניקיות, המבורגרים, קבב ושניצלים מעובדים; (2) מוצרים מעובדים מהצומח - קטניות, ירקות ודגנים שהוספו להם | מזון כמקור לחלבון - מנות מן החי ומן הצומח, תבשיל קטניות, ביצים, חלקי בשר בקר רזה, דג ועוף בלא עור ובלבד שאין בהם כמות גבוהה של חומצות שומן רווי או נתרן. |