תאריך תצוגה: 26/12/2017
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. חובת סימון תזונתי
3. סימון תזונתי
4. סימון נוסף
5. אופן הסימון
6. ערך קלורי
7. חישוב הסימון
8. בדיקות מעבדה
8א. סטיה מותרת
8ב. שמירת דינים
9. תחילה

תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי), התשנ"ג-1993 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, אני מתקין תקנות אלה:
 
1.   
"דגים" - כהגדרתם בתקנות בריאות הציבור (מזון) (בדיקת דגים), התשמ"א-1981;
"חומצות שומן טראנס" - חומצות שומן בלתי רוויות המכילות פחמן הנמצא בקשר כפול אחד או יותר; הקשרים הכפולים אינם מצומדים ( Non-Conjugated ) זה לזה, מופרדים על ידי קבוצה מתילנית אחת לפחות; חומצות השומן הן בעלות מבנה המכונה טראנס שבו כל מימן נמצא בצד מנוגד במרחב;
"מזון ארוז מראש" - מזון שנארז בידי יצרן בטרם שיווקו, למעט פירות וירקות טריים ובשר ודגים שלא עברו תהליך עיבוד;
"המנהל" - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיכו לענין תקנות אלה;
"מעבדה מוכרת" - מעבדה שהכיר בה המנהל לעניין תקנות אלה;
"שיווק" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה;
"תהליך עיבוד" - למעט שחיטה, פירוק, המלחה או אריזה של בשר ולמעט הקפאה או אריזה של דגים.
2.   
(9) תמצית מאכל וצבע מאכל;
(10) חומר גלם לייצור מזון בתעשיה;
(ג) המנהל רשאי, במקרים מסוימים, לפטור מזון או סוגי מזון מהוראות תקנת משנה (א) אם מצא לגבי המזון או סוגי המזון כי קיים אחד מאלה:
(1) הסימון התזונתי של כל פרטי הסימון יהיה אפס;
(2) באופן השימוש המקובל, הערך התזונתי של כל פרטי הסימון הוא אפס.
3.   
(ד) משקאות משכרים כהגדרתם בפקודת המשקאות המשכרים (ייצור ומכירה) [נוסח חדש], יכול שהסימון התזונתי שלהם יכלול סימון של הערך הקלורי בלבד.
(ה) מזון המכיל ויטמינים או מינרלים בצורת טבליות או כמוסות והערך הקלורי של טבליה או כמוסה אחת אינו עולה על קלוריה אחת, יכול שהסימון התזונתי יכלול את הפרטים בחלק ד' של התוספת הראשונה בלבד.
4.   
5.   
6.   
(4)2 רב–כהליים, למעט אריתריטול (E968) - 2.4 קילוקלוריות לגרם;
אריתריטול (E968) - 0 קילוקלוריות לגרם;
(5) חומצות אורגניות - 3 קילוקלוריות לגרם;
(6) כהל - 7 קילוקלוריות לגרם.
(ג) הערך הקלורי יעוגל לקלוריה השלמה הקרובה.
7.   
8.   
8א.   
8ב.   
9.   
ויטמין A
100 מק"ג שווי–רטינול
ויטמין D
0.5 מק"ג כולקלציפרול
ויטמין E
1 מ"ג שווי–אלפא–טוקופרול
ויטמין K
8 מק"ג
תיאמין
0.2 מ"ג
ריבופלאוין
0.2 מ"ג
ניקוטינאמיד
2 מ"ג שווי–חומצה–ניקוטינית
ויטמין B6
0.2 מ"ג
חומצה–פולית
20 מק"ג
ויטמין B12
0.2 מק"ג
ויטמין C
6 מ"ג חומצה–אסקורבית
ביוטין
10 מק"ג
חומצה–פנטותנית
0.7 מ"ג
סידן
80 מ"ג
זרחן
80 מ"ג
מגנזיום
35 מ"ג
יוד
15 מק"ג
ברזל
1 מ"ג
אבץ
1.5 מ"ג
סלניום
7 מק"ג
אשלגן
200 מ"ג
 
מרדכי שני
 
המנהל הכללי של משרד הבריאות
נתאשר.
 
חיים רמון
 
שר הבריאות
 
[1.] ק"ת 5524, התשנ"ג (25.5.1993), עמ' 858.
תיקונים:ק"ת 5600, התשנ"ד (25.5.1994), עמ' 891;
ק"ת 7019, התשע"א (31.7.2011), עמ' 1198;
ק"ת 7121, התשע"ב (17.5.2012), עמ' 1175;
ק"ת 7160, התשע"ב (30.8.2012), עמ' 1661 [התשע"ב (מס' 2)] (תיקון לתיקון התשע"א);
ק"ת 7336, התשע"ד, (30.1.2014), עמ' 588 (תיקון לתיקון התשע"א אשר החיל את הוראותיו על מזון שיוצר החל ב–1.2.14).
תקנות אלה בטלות החל מיום 1.1.2020, עם כניסתן לתוקף של תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי), התשע"ח-2017.
[2.] תחילת תוקפה של תקנת משנה 6(ב)(4) ביום 16.6.12 ואולם מזון שעד התאריך הנ"ל סומן כדין לפי התקנות כנוסחן ערב תיקון התשע"ב, יותר המשך שיווקו באותו סימון במשך שנה וחצי מהתאריך הנ"ל.

מפת מסמך

1. הגדרות
2. חובת סימון תזונתי
3. סימון תזונתי
4. סימון נוסף
5. אופן הסימון
6. ערך קלורי
7. חישוב הסימון
8. בדיקות מעבדה
8א. סטיה מותרת
8ב. שמירת דינים
9. תחילה
תוספת ראשונה
תוספת שניה