שלח לחבר
דף הבית > חדשות משפטיות > מסעדה שמנעה את כניסתה של אישה עיוורת עם כלב נחייה תפצה ב-20 אלף שקל

חדשות

מסעדה שמנעה את כניסתה של אישה עיוורת עם כלב נחייה תפצה ב-20 אלף שקל, צילום: בית משפט השלום. צילום: אתר בתי המשפט
מסעדה שמנעה את כניסתה של אישה עיוורת עם כלב נחייה תפצה ב-20 אלף שקל
07/12/2015, עו"ד אורי ישראל פז

עו"ד ד"ר יועד הלברסברג מנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: "פסק הדין מהווה נקודת ציון חשובה במאבק לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, שכן הוא פוסק פיצויים משמעותיים בגין הפלית אדם רק בגלל מוגבלותו, גם אם השירות לא נמנע ממנו לחלוטין אלא סופק בנפרד מיתר הלקוחות"

מסעדת דג המושט והמנהל שלה ג'וני טופינג'אן יפצו אישה עיוורת שמנעו את כניסתה למסעדה עם כלב נחייה בסך של 27,500 שקל. כך פסק השופט דאוד מאזן מבית משפט השלום בקריות, בעקבות תביעה שהוגשה על ידי נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים.

 

לקבלת עדכוני חדשות, פסיקה וחקיקה ישירות למייל, לחץ כאן

 

ביום העצמאות של שנת 2012 הגיעה גרציה בן מויאל, אישה עיוורת הנעזרת בכלבת נחייה, בלוויית אחותה יפה, למסעדת דג המושט בקריית ביאליק. מנהל המסעדה באותה עת סירב להכניס את בן מויאל למסעדה יחד עם כלבת הנחייה, והיא ואחותה נאלצו לשבת מחוץ למסעדה, במנותק מיתר האורחים. בן מויאל, שחשה נפגעת מהיחס המפלה והמשפיל, פנתה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, וזו הגישה בשמה תביעה לפיצויים לבית משפט השלום בקריות, באמצעות עורכי הדין גילת זיוי וד"ר יועד הלברסברג.

בעקבות הצעת בית המשפט, התפשרה הנציבות באופן נפרד עם מנהל המסעדה השכיר, על פיצויים בסך של 7,500 שקל, ובית המשפט נתן תוקף של פסק דין להסדר זה. נגד המסעדה עצמה, אשר נמנעה מלהציג גרסת הגנה משלה בתיק – פסק בית המשפט פיצוים בסך של 20 אלף שקל, שישולמו בנפרד ובנוסף לסכום הפשרה שישלם המנהל. סך הכול פסק בית המשפט סכום של 27,500 שקל כפיצוים שישולמו לבן מויאל.

חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע כי תהא זו הפלייה פסולה למנוע גישה מאדם עם מוגבלות למקום ציבורי או לחלק ממנו, למנוע שירות מאדם עם מוגבלות, לסרב לספק מוצר לאדם עם מוגבלות או למנוע ממנו שימוש או הנאה משירות ציבורי. בית המשפט רשאי לפסוק לטובת אותו אדם עם מוגבלות פיצויים גם ללא הוכחת נזק. חוק איסור הפליית עיוורים המלווים בכלבי נחייה קובע, בין היתר, כי לא תוגבל זכותו של עיוור להיכנס למקום ציבורי ולהשתמש בכל מתקן המצוי בו בשל היותו מלווה בכלב נחייה.

נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים אוכפת, בין יתר פעולותיה, את איסור הפלייתם של אנשים עם מוגבלות, ובמקרים המתאימים מגישה בעניינם גם תביעות אזרחיות לבתי משפט. סכום הפיצויים שנפסק במקרים אלה מועבר לידיהם של המתלוננים.

לדברי עו"ד ד"ר יועד הלברסברג מנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, "פסק הדין מהווה נקודת ציון חשובה במאבק לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, שכן הוא פוסק פיצויים משמעותיים בגין הפלית אדם רק בגלל מוגבלותו, גם אם השירות לא נמנע ממנו לחלוטין אלא סופק בנפרד מיתר הלקוחות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות טענה בבית המשפט כי הפלייה כזו מנוגדת לחוק ולכן על בעל עסק שמונע מאדם עם מוגבלות קבלת שירות באופן שוויוני ומכבד, וגם על מנהלים שכירים בעסק, מוטלת האחריות האישית לשאת בפיצוי כספי משמעותי. בית המשפט קיבל את עמדת הנציבות והעביר בהחלטתו מסר חד וברור הן לבעלי עסקים והן למנהלים – להסיר את החסמים בפני אנשים עם מוגבלות על מנת שהחברה הישראלית תהיה נגישה, מקבלת וסובלנית יותר כלפי אנשים עם מוגבלות ותאפשר להם להשתלב כאזרחים שווים בתוכה".

 

תא"מ 9157-05-14

הרשמה לניוזלטר
באפשרותכם להירשם לניוזלטר תקדין ולהתעדכן באופן יומי בחדשות המשפטיות החמות ביותר, בתקצירי פסקי הדין החשובים ביותר שניתנו לאחרונה, בעידכוני החקיקה ובעוד מידע חשוב. כל שעליכם לעשות הוא להקליד את כתובת הדוא"ל שלכם ותקבלו את הניוזלטר לתיבת הדואר שלכם.
הרשם עכשיו
תקדין
/HashavimCmsFiles/images/banners/banner-commit2022.jpg
17 | S:95
קומיט וכל טופס במתנה