שלח לחבר
דף הבית > חדשות משפטיות > השופטת וירט ליבנה: אחוז התלונות על הטרדה מינית לא משקף את המציאות בשטח

חדשות

השופטת וירט ליבנה: אחוז התלונות על הטרדה מינית לא משקף את המציאות בשטח, צילום: צילום: Getty images Israel
השופטת וירט ליבנה: אחוז התלונות על הטרדה מינית לא משקף את המציאות בשטח
01/12/2015, עו"ד אורי ישראל פז

עובדי בית הדין לעבודה השתתפו אתמול ביום עיון בנושא הטרדה מינית בעבודה. השופטת ורדה וירט ליבנה: "החוק הגביר את המודעות לנושא, אך עדיין לא מוגשות מספיק תלונות על הטרדה מינית במקום העבודה. ניתן לראות לפי מה שקורה למשל ברשתות החברתיות איזה קושי נפשי כרוך בתהליך של הגשת תלונה או תביעה"

על רקע פרישתו של חבר הכנסת ינון מגל מהכנסת בצל חשדות להטרדות מיניות של עובדות תחתיו במערכת אתר החדשות "וואלה", נערך אתמול (ב', 30.11) יום עיון מיוחד לעובדי בתי הדין לעבודה ברחבי הארץ, בנושא הטרדה מינית בעבודה, לרגל 17 שנה לחקיקת החוק למניעת הטרדה מינית.

 

לקבלת עדכוני חדשות, פסיקה וחקיקה ישירות למייל, לחץ כאן

 

יום העיון לעובדי מערכת בתי הדין לעבודה התקיים תחת הכותרת "העסק של כולנו". נשיא בית הדין הארצי לעבודה, השופט יגאל פליטמן, נשא דברי פתיחה  ודיבר על  החשיבות שבהגשת תביעות בבתי הדין לעבודה לפי החוק למניעת הטרדה מינית בעבודה ולפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

סגנית הנשיא, השופטת ורדה וירט ליבנה, שהרצתה בסוגיית "הטרדה מינית בראי הנורמות שביחסי העבודה", ציינה כי "החוק למניעת הטרדה מינית שחוקק לפני כ-17 שנה הגביר את המודעות לנושא, הן בקרב מעסיקים והן בקרב העובדים. עם זאת, עדיין אנחנו עדים לכך שלא מוגשות מספיק תלונות ותביעות על הטרדה מינית במקום העבודה. אחוז התלונות שמוגשות אינו משקף את המציאות בשטח".

השופטת וירט ליבנה הוסיפה כי "ניתן לראות באופן ברור, לפי מה שקורה למשל ברשתות החברתיות, איזה קושי נפשי כרוך בתהליך של הגשת תלונה או תביעה. כאשר אישה שחשה כי הוטרדה מינית או הושפלה, מוצאת לשתף ברשתות החברתיות, היא הרבה פעמים מקבלת תגובות קשות. מה שמקשה לאחר מכן לפנות להתלונן במשטרה או להגיש תביעה בבתי המשפט".

עוד ציינה השופטת וירט ליבנה כי "תפקידם של בתי הדין לעבודה הוא לקבוע נורמות התנהגותיות והנחלת נורמות חברתיות שעניינן הקפדה על שוויון וסביבת עבודה נקייה מהטרדות מיניות בסביבת העבודה. דעתי היא כי רק כאשר תינתן התחושה שלאותן נשים ולעיתים גם גברים יש גיבוי מערכתי אמיתי, הן תדענה שמותר להן להגיד 'לא'. קביעת הנורמה היא תמרור אזהרה והשאלה היא היכן נציב אותו. כאשר התופעה הקשה היום היא ניצול על ידי בעלי המרות, ולכן התמרור צריך להיות גדול וברור. כך נעשה לאורך השנים דרך הפסיקות השונות של בתי הדין לעבודה בנושאים הללו".

בהמשך היום הרצתה עו"ד ליאת קליין, היועצת המשפטית של איגוד מרכזי הסיוע, בנושא "מניעת הטרדה מינית בראי המדיניות", וכן עו"ד יפעת בלפר בנושא "קוד מרצון".

הרשמה לניוזלטר
באפשרותכם להירשם לניוזלטר תקדין ולהתעדכן באופן יומי בחדשות המשפטיות החמות ביותר, בתקצירי פסקי הדין החשובים ביותר שניתנו לאחרונה, בעידכוני החקיקה ובעוד מידע חשוב. כל שעליכם לעשות הוא להקליד את כתובת הדוא"ל שלכם ותקבלו את הניוזלטר לתיבת הדואר שלכם.
הרשם עכשיו
תקדין
/HashavimCmsFiles/images/banners/banner-commit2022.jpg
17 | S:156
קומיט וכל טופס במתנה