שלח לחבר
דף הבית > חדשות משפטיות > פשרה: משפ' התינוק רון אייזן תפוצה ב-700 אלף ש' ממכון לרפואה משפטית

חדשות

פשרה: משפ' התינוק רון אייזן תפוצה ב-700 אלף ש' ממכון לרפואה משפטית, צילום: צילום אילוסטרציה: Getty Images Israel
פשרה: משפ' התינוק רון אייזן תפוצה ב-700 אלף ש' ממכון לרפואה משפטית
22/01/2014, עו"ד אורי ישראל פז

בתביעה נגד המכון ופרופ' יהודה היס נטען כי ללא ידיעת המשפחה נותרו איברים מגופת התינוק במכון לרפואה משפטית לאחר נתיחת הגופה, ללא צורך והצדק, במשך 12 שנים. עו"ד ד"ר שמואל ילינק: "נכון וראוי שמדינת ישראל לקחה אחריות במקרה קשה זה, אבל לצערנו הרב מדובר במקרה אחד מתוך מקרים רבים שמתגלים"

בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את הסכם הפשרה בין משפחתו של התינוק רון אייזן ז"ל לבין מדינת ישראל ומשרד הבריאות שייצגו את המכון לרפואה משפטית ופרופ' יהודה היס. במסגרת הפשרה הוסכם לשלם למשפחתו של התינוק, לסבו, לסבתו ולאחיו סכום כולל של 700 אלף שקל.

כזכור, בשנת 2009 הוגשה כנגד פרופ' היס, המכון לרפואה משפטית ומשרד הבריאות תביעה על ידי משפחתו של התינוק רון אייזן ז"ל, באמצעות עו"ד ד"ר שמואל ילינק ממשרד ילינק וייס ושות', במסגרתה נטען כי ללא ידיעת המשפחה נותרו איברים מגופת התינוק במכון לרפואה משפטית לאחר נתיחת הגופה, ללא צורך והצדק. בנוסף, איברים אלה הובאו לקבורה שנייה ונפרדת בשנת 2002 כשהתינוק נפטר והובא למנוחות כבר בפברואר 2000.

לא בכך הסתיימה הפרשה ופגיעה בכבוד המת. במאי 2012 התברר במסגרת מבצע "מנוחה בכבוד", שערך המכון לרפואה משפטית בו נחשפו איברים ורקמות של אלפי בני אדם שנשמרו במכון לרפואה משפטית במהלך השנים, נתגלו עוד רקמות נוספות של התינוק רון אייזן ז"ל שלא נקברו בקבורה הראשונה ולא השנייה, והדבר כמובן לא הובא לידיעת המשפחה.

תביעה זו היא חולייה נוספת בשרשרת תביעות המוגשות נגד המכון לרפואה משפטית ומשרד הבריאות. במסגרת הפשרה שזכתה לכינוי 'פרשת היס', ואשר הגיעה לפני מספר שנים לשיאה בפסיקה תקדימית של בית המשפט העליון בפרשת "בן צבי", שפתחה עבור משפחות הנפגעים את הדרך לקבלת פיצוי מהמדינה, במסגרתה הושארו במכון לרפואה משפטית איברים ורקמות של אנשים שנותחו במכון ללא צורך והצדק, וללא ידיעה והסכמה של המשפחות. לחלק גדול מהמשפחות נודע הדבר רק בתקופה האחרונה במסגרת מבצע "מנוחה בכבוד" בו המכון לרפואה משפטית מודיע לכל המשפחות הרלוונטיות על קיומם של האיברים והרקמות של יקיריהן על מנת לערוך קבורה שנייה.

עו"ד ד"ר שמואל ילינק ממשרד "ילינק וייס ושות', שייצג את המשפחה, מסר בתגובה לפשרה כי "אין לי ספק שפשרה זו התאפשרה בזכות העובדה שבית המשפט העליון קיבל את עמדתנו בפרשת 'בן צבי'. אני חושב שנכון וראוי שמדינת ישראל לקחה אחריות במקרה קשה זה, אבל לצערנו הרב מדובר במקרה אחד מתוך מקרים רבים שמתגלים".

הרשמה לניוזלטר
באפשרותכם להירשם לניוזלטר תקדין ולהתעדכן באופן יומי בחדשות המשפטיות החמות ביותר, בתקצירי פסקי הדין החשובים ביותר שניתנו לאחרונה, בעידכוני החקיקה ובעוד מידע חשוב. כל שעליכם לעשות הוא להקליד את כתובת הדוא"ל שלכם ותקבלו את הניוזלטר לתיבת הדואר שלכם.
הרשם עכשיו
תקדין
/HashavimCmsFiles/images/banners/banner-commit2022.jpg
17 | S:83
קומיט וכל טופס במתנה